![]() |
Problem z Liteonem 52327S
Witam wszystkich
problem polega natym ze jak nagrywam plyty ( Nero ) to momentalnie spada mi pamiec buforowa i dioda na nagrywarce miga mi raz na czerwono a raz na pomaranczowo zmienialem juz soft i nic sie niezmienilo :smutny: a pozatym czasami jest tak ze wogule nieslychac jak nagrywa tak jakby plyta stala w miejscu czy mogla pasc mi nagrywarka ?? |
Mógłbyś napisać jaką masz nagrywarke, konfiguracje (master, slave)czy masz DMA włączone itp. Sprawdź czy masz włączony system ochrony zapisu i wszyctko co powyżej...
Jeżeli nic nie pomoże to może onaczć koniec nagrywarki :/ PS. Witamy na forum |
Cytat:
|
Wyłączyć oprogramowanie antywirusowe podczas nagrywania i nie uzywac Nortona Antywirusa -nigdy- www.grisoft.com czyli AVG free jak do tej pory najmniej zużywa zasoby komputera i podczas nagrywania płyt praktycznie nie ingeruje. Wiec mozna go miec caly czas wlaczonego, a przy nortonie bufory szalaly.... nacisnij ctrl+alt+del i patrz co sie dzieje z procesami... podczas nagrywania.... norton chyba z 5 procesow uzywa... 100% zuzycia na antywirusa i nagrywarka sie dlawi bo nie dostaje danych. Pozdro!
|
zaraz wladnie ktos i na pisze "zainstaluj aspi"
Co to ciechego nagrywania to mam cos podobnego, plyta obraca sie dosc cicho, ale pasek przesowa sie normalnie |
o jesus... teraz zobaczylem date...
oxygene - wykopaliska |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:29. |