![]() |
Jaka płytka najlepsza do CD Audio?
Hmmm... zastanawiam się jakie płytki s± najlepsze do nagrywania CD Audio (bezpo¶rednio i z MP3)???
|
Wedlug mnie nie ma zadnej rożnicy, jednakże niektóre płytki niezechc± działać na niektórych sprzętach. U mnie wszystkie działaj± i nie zauważyłem żadnej rożnicy czy jest to Verbatim, TDK, Sony czy no name, a u kumpla chodza tylko Sony i TDK Reflex (ma Samsunga). Ja osobi¶ci preferuje TDK D-VIEW bo fajnie się je Ovrburninguje. Na 650 nagrywam 680 MB a na 700 725MB i nigdy nie miałem żadnych problemów.
|
to nie ma znaczenia ,skad beda pliki- Adudio to audio.
Sa różne teorie - najlepsze sa plyty przeznaczone do nagrywania audio( ale sa relatywnie drogie), ja nagrywam na verbatimach i tez klopotow nie mam. Nie polecam Basfow i Dysanow, czytalem ze ludzie psioczyli na Platinum- ja nagralem pare dziesiatek, ale nigdy nie trafilem na zle wywazone. Zalezy tez na czym bedziesz je odtwarzal. Jesli audio sie nie nagrywa za szybko ( do x4)- odtwarzac mozna w kazdym tajwanie. |
oj bodzio - adudio to adudio, a audio to audio, nie mieszaj chlopakowi...:-)
p.s. bez urazy.... |
za szybko pisalem i palec mi sie opsun±l- Fakt;
AUDIO TO AUDIO |
Ok nagrywanie nagrywaniem na obojetnie jakiej firmy no¶niku ale tylko jezeli chcecie odtwarzac na ¶redniej klasy sprzecie ( wszystkie mini wieze obecne teraz w marketach, tajwanskie gowna itp.). Jezeli sprobujecie odtworzyc takiego Verbatima czy Sony na stacjonarnym odtwarzaczu DVD z (ja mam ONKYO) za cholere nie ruszy chodz mial by sie zesrac, dlatego jezeli plytka ma dzialac gdziekolwiek polecam Verbatim CD-Audio lub to samo Philipsa i TDK.
NARA |
e tam.Jak kupilem nagrywarka- to plyty byly po 10-8 zlotych. No to nagrywalem na czym¶ tańszym, a sprawdzalem na "super" sprzęcie marki "Dajewo".
Za wyjatkiem BTC ( kto jeszcze pamięta takie plytki) na wszystkim się odtwarzalo, przy czym na Basfach i dysanach byly trzaski. Audio trzeba nagrywać wolno i modzie DAO. |
Nie rozumie dlaczego większo¶c pisze że płytki audio należy nagrywać wolno. Co to za róznica czy ja bede palił x1 czy x8 chyba że x8 to dla was wła¶nie wolno :) U mnie jest to obojętne czy nagrałem x1 x4 czy x8 gra na wszystkim. A u kumpla też niema różnicy z jak± prędko¶ci± nagrane jest bo jemu odtwarza tylko sony i tdk. Co do tej prędko¶ci nagrywania to może na innych nagrach jest jaka¶ różnica ale na mojej Yamaszce nie ma zadnej ale to dosłownie żadnej różnicy.
|
O rany !!! Płytka taka, żeby sie potem odtwarzała, a prędko¶ć nagrywania dowolna.
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdro |
Płytki BTC... taaaak, pamiętam, szczególnie serię SilverBlue, na 10 CD najdalej po miesi±cu chodziły góra 2 ;-)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:18. |