![]() |
nagrywanie plików *.mid
Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość. Jeśli tak to jak jakim programem bo próbowalem nero i nic.
|
Witamy na Forum :)
Hmmm chodzi o nagranie jako Audio CD? Szczerze mówiąc nie spotkałem się z taką możliwością, nie wiem, czy jest to do zrobienia ot tak. Na pewno za to możesz metodą bardzo lamerską ;) odtworzyć mida i czymkolwiek nagrywać wszystko do wava, a następnie wava na Audio CD. Chyba że ma być to nagrane jako zwyczajne dane, albo o coś jeszcze innego Ci chodzi. |
Tak chodzi mi o nagranie na Audio Cd. A raczej chodzi mi o zrobienie z mid wava. Tylko, że nie wiedzialem ze jest taka możliwość więc pomyślałem ze da sie nagrac na Audio. Alej jednak nie. Jak wiecie jak zrobic z mid wava to piszcie bo ja cos widzialem na stronie o coole dit ale nie skumałem.
|
Sa programy ktore przerabiaja midi na wav ale efekt jest raczej marny na domowych kartach dzwiekowych. Zeby cos takiego zrobic trzeba by miec dobrej klasy keyboard albo syntezator i nagrywac na kompa przez Line-In. Ja mam Yamaha PSR740 i efekty sa calkiem niezle jak na niej odtwarzam midi :)
|
Cytat:
|
Musisz miec karte dzwiekowa ktora ma profesjonalne probki instrumentow do midi. Wtedy midi brzmi bardzo dobrze przy odtwarzaniu i mozna go zapisac do wav.
|
A masz taką kartę muzyczną? Może mógłbyś mi przerobić mid`y na wav i byś wrzucił na jakiś serwer. Może być nawet mój(serwer)
|
Dzwiekowke mam SB Live wiec nie bardzo sie nadaje. Za to mam keyboard :)
|
Darmowy JetAudio - prosta konwersja mid do wav
Melody Assistant - to jest ciekawszy gdyż mida można zapisać jako wav, mp3 i wiele innych formatów a wcześniej można zmieniać instrumenty i ich brzmienie a nawet odśpiewuje odpowiednio wpisany tekst pod nutami można też wysilić się na twożenie własnych kompozycji Manszard |
MIDI -> wav w Winamp'ie
Jeszcze prosciej: Winamp.
Tam w preferencjach wybierasz: 1. plugin input i szukasz plug-inu odpowiedzialnego za odtwarzanie MIDI. Bedziesz mial mozliwosc ustawienia urzadzenia odpowiedzialnego za ich odtwarzanie. Potestuj i wybierz najlepiej brzmiace :) 2. plug-in output i ustawiasz na disk writer. Konfigurujesz gdzie ma ci nagrac :) I masz wav'a Kilka uwag pomocniczych. Przed punktem 2 zrob sobie playlist'e z lista MIDI ktore chcesz przerobic. Wylacz takze odtwarzanie w kolko ('repeat') oraz losowe ('shuffle'), zbednie Ci utrudni dzialanie. Nastepnie po ustawieniu jak w p.2 wczytujesz liste i czekasz az skonczy. Milej zabawy |
Schizoid P., od razu widac ze tego nie robiles, gdybys chociaz sprobowal to bys sie przekonal, ze to nie zadziala
edit: aha bym zapomnial, zeby to zadzialalo to we wlasciwosciach wtyczki input dla midi, na liscie Device musisz miec pozycje, w ktorej jest dopisane (with output) i takie tez urzadzenie wybrac, ale zrzut do wav trwa naturalnie tyle ile trwa to midi |
Jak chcesz to moge Ci na probe przerobic jakiegos midi to uslyszysz roznice miedzy SBLive i keyboard'em.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17. |