Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   nagrywanie plików *.mid (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-plikow-mid-36344/)

dido 23.06.2004 23:36

nagrywanie plików *.mid

Chciałbym się dowiedzieć czy jest taka możliwość. Jeśli tak to jak jakim programem bo próbowalem nero i nic.

Sliwa95 24.06.2004 00:02

Witamy na Forum :)
Hmmm chodzi o nagranie jako Audio CD? Szczerze mówiąc nie spotkałem się z taką możliwością, nie wiem, czy jest to do zrobienia ot tak. Na pewno za to możesz metodą bardzo lamerską ;) odtworzyć mida i czymkolwiek nagrywać wszystko do wava, a następnie wava na Audio CD.
Chyba że ma być to nagrane jako zwyczajne dane, albo o coś jeszcze innego Ci chodzi.

dido 24.06.2004 09:40

Tak chodzi mi o nagranie na Audio Cd. A raczej chodzi mi o zrobienie z mid wava. Tylko, że nie wiedzialem ze jest taka możliwość więc pomyślałem ze da sie nagrac na Audio. Alej jednak nie. Jak wiecie jak zrobic z mid wava to piszcie bo ja cos widzialem na stronie o coole dit ale nie skumałem.

marynarz 24.06.2004 12:20

Sa programy ktore przerabiaja midi na wav ale efekt jest raczej marny na domowych kartach dzwiekowych. Zeby cos takiego zrobic trzeba by miec dobrej klasy keyboard albo syntezator i nagrywac na kompa przez Line-In. Ja mam Yamaha PSR740 i efekty sa calkiem niezle jak na niej odtwarzam midi :)

dido 24.06.2004 13:26

Cytat:

Napisany przez marynarz
Sa programy ktore przerabiaja midi na wav ale efekt jest raczej marny na domowych kartach dzwiekowych. Zeby cos takiego zrobic trzeba by miec dobrej klasy keyboard albo syntezator i nagrywac na kompa przez Line-In. Ja mam Yamaha PSR740 i efekty sa calkiem niezle jak na niej odtwarzam midi :)

Ale czy dobra dźwiękówka potrzebna jest też jeżeli mam pliki mid?? Bo troche nie skumałem twojej odpowiedzi marynarz.

marynarz 24.06.2004 20:45

Musisz miec karte dzwiekowa ktora ma profesjonalne probki instrumentow do midi. Wtedy midi brzmi bardzo dobrze przy odtwarzaniu i mozna go zapisac do wav.

dido 24.06.2004 21:29

A masz taką kartę muzyczną? Może mógłbyś mi przerobić mid`y na wav i byś wrzucił na jakiś serwer. Może być nawet mój(serwer)

marynarz 24.06.2004 23:46

Dzwiekowke mam SB Live wiec nie bardzo sie nadaje. Za to mam keyboard :)

Manszard 25.06.2004 05:13

Darmowy JetAudio - prosta konwersja mid do wav
Melody Assistant - to jest ciekawszy gdyż mida można zapisać jako wav, mp3 i wiele innych formatów a wcześniej można zmieniać instrumenty i ich brzmienie a nawet odśpiewuje odpowiednio wpisany tekst pod nutami można też wysilić się na twożenie własnych kompozycji

Manszard

Schizoid P. 28.06.2004 00:42

MIDI -> wav w Winamp'ie

Jeszcze prosciej: Winamp.
Tam w preferencjach wybierasz:
1. plugin input i szukasz plug-inu odpowiedzialnego za odtwarzanie MIDI. Bedziesz mial mozliwosc ustawienia urzadzenia odpowiedzialnego za ich odtwarzanie. Potestuj i wybierz najlepiej brzmiace :)
2. plug-in output i ustawiasz na disk writer. Konfigurujesz gdzie ma ci nagrac :)
I masz wav'a

Kilka uwag pomocniczych.
Przed punktem 2 zrob sobie playlist'e z lista MIDI ktore chcesz przerobic. Wylacz takze odtwarzanie w kolko ('repeat') oraz losowe ('shuffle'), zbednie Ci utrudni dzialanie. Nastepnie po ustawieniu jak w p.2 wczytujesz liste i czekasz az skonczy.

Milej zabawy

Y@nkee_PL 28.06.2004 00:57

Schizoid P., od razu widac ze tego nie robiles, gdybys chociaz sprobowal to bys sie przekonal, ze to nie zadziala

edit: aha bym zapomnial, zeby to zadzialalo to we wlasciwosciach wtyczki input dla midi, na liscie Device musisz miec pozycje, w ktorej jest dopisane (with output) i takie tez urzadzenie wybrac, ale zrzut do wav trwa naturalnie tyle ile trwa to midi

marynarz 28.06.2004 14:16

Jak chcesz to moge Ci na probe przerobic jakiegos midi to uslyszysz roznice miedzy SBLive i keyboard'em.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:17.