![]() |
Dlaczego liteon 812s nagrywając robi błędy ?
Po nagraniu płyty DVD-R jest niby OK , podczas odczytu same błędy czym to jest spowodowane ?Na 40 nagranych płyt może 4 są OK
|
Cytat:
Wybacz, ale nikt nie jest jasnowidzem ;) |
posczytaniu ok 60-80% przestaje czytać pisze błąd odczytu ..., próbowałem różnych nośników Akoss ,hawk ,esperanza itd z nagrywam z prędkością 2x -4 x
|
Zmień biosa!
|
obecnie mam 812@832 v04 i nic nie pomogło
|
zmien nosniki
BTW takie anomalie wystepowaly tez na zwyklym biosie od 812S ?? |
mam to samo, płyta sie wypala całkowicie a potem w dvdinfo przy skanie powierzchni mam pełno kwadracików. Wypalałem różne nośniki (ale głownie te tańsze). Dziwił mnie jednak problem z platinum dvd-r 8x. na 35 sztuk dobrze wypaliło sie 7 z czego wszystkie 8x. Pozostałe były wypalane 1x, 2x, 4x i zawsze miały pełno badów. Zmiany biosu nie pomogły (a miałem tak US0(A-N), VS03 i VS04, Sony dru700a VY02 i VY05, Sony U18A UYS1 a taże VFS2-2[ale ten nie działał]). Obecnie jestem na 851 GSC2 i dochodze do wniosku, że firmware nie ma tu znaczenia. Po prostu ta wypalarka tak już ma...
|
Sprawdz to w KProbe. To nie jest normalne, chyba ze ten soft cos przeklamuje w odczycie albo plyty sa wyjatkowo trefne. Ja wypalam ostatnio na Dysanach box od CMC Magnetic za 4,20zl i srednia bledow to 4/0,1
|
To jest wlasnie Litek...dobrze ze sprzedalem go prawie bez strat:)
Litek :bicz: |
Mam podobny problem, przy nagraniu nie pokazuje błedów, płytka nagrana prawidłowo, niby tak :(
Jak próbuje szczytać to nagrywareczka robi to bez problemu, ale inny napęd nie szczytauje zawsze jakieś błedu przy końcu płyty ! Stacjonarne DVD też się wyłamuje przy koncówce :help: Obecnie mam biosik 812@832 v04 Czyżby to on był powodem tych błedów ??? |
Czy ktoś ma jakąś rade, co do tych błedów, może to ten bios ??
:help: |
bios jest ok bo u mnie spisuje sie znakomicie i niemam jakichkolwiek problemow z odtwarzaniem nagranych plytek (Platinum +R x8 palone x8 )
|
@_VIP_
z plusami to i ja nie mam problemu, chodzi o minusy... |
no to musze przyznac ze na minuskach jeszcze niczego nie palilem :mruga:,moze jutro kupie jedna sztuke to sprawdze
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:49. |