Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Invalid Key in CDB (https://forum.cdrinfo.pl/f15/invalid-key-cdb-36450/)

latet 26.06.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
po wypaleniu filmu na DVD-/+R(W) nie trzeba go później ripować wystarczy skopiować go metodą przeciągnij/upuść (lub kopiuj/wklej jak Ci wygodnie) tak jak kopiuje się DivXy czy MP3jki
wszystkie zabezpieczenia zostały zdjęte podczas pierwszego ripowania z oryginału

Oczywiscie. Niemniej jednak z przyzwyczajenia odpalem DVD-Decrytera i skoro on mi od razu wyskakuje z takim dziwnym błedem (jak w temacie), to jednak coś chyba nie do końca jest OK :-( (w tym przypadku z daną metodą palenia, jak sądzę).

latet

Mirek-1977 26.06.2004 18:49

po wypaleniu filmu na DVD-/+R(W) nie trzeba go później ripować
wystarczy skopiować go metodą przeciągnij/upuść (lub kopiuj/wklej jak Ci wygodnie)
tak jak kopiuje się DivXy czy MP3jki

wszystkie zabezpieczenia zostały zdjęte podczas pierwszego ripowania z oryginału

AO 26.06.2004 18:10

Ja też zaliczam siebie za początkującego, więc się nie dziw...... ;)

latet 26.06.2004 18:02

Cytat:

Napisany przez AO
Jestem pełen podziwu. Ilu rzeczy można się tu dowiedzieć. Niejedno mnie jeszcze pewnie zaskoczy.

Ja raczej sądziłem, że - jako początkujacy - (mam nagrywarkę od wczoraj) piszę o rzeczach oczywistych dla każdego i nawet bałem się trochę pisać, że zostanę wygwizdany i odesłany do archiwum.... ;)

Latet

AO 26.06.2004 17:58

Jestem pełen podziwu. Ilu rzeczy można się tu dowiedzieć. Niejedno mnie jeszcze pewnie zaskoczy. Ciekawe jak sprawa wygląda na stacjonarnych. Jak sprawdzisz to daj znać.

latet 26.06.2004 17:49

Cytat:

Napisany przez AO
Wypalanie w zakładce DVD-ROM a nie DVD-VIDEO? Tak jeszcze nie robiłem. Ciekawe.

Teraz wypaliłem film jeszcze bardziej perfidnie - nie tylko jako DVD-ROM, ale w dodatku jako czyste ISO (bez UDF). W kompie działa OK na wszystkich programach do otwarzania i rypania. Jak będę miał możliwosc, to sprawdzę na stacjonarnych.

latet

AO 26.06.2004 17:28

Wypalanie w zakładce DVD-ROM a nie DVD-VIDEO? Tak jeszcze nie robiłem. Ciekawe.

latet 26.06.2004 16:53

Trochę potestowałem pod Nero:

W celu wypalenia filmu wybralem zakładkę DVD-ROM(UDF/ISO).
Potem normalnie "wrzucilem" mu przygotowane wczesniej fodery Video_Ts i Audio_Ts. Krzyczał, że to nie będzie poprawny DVD-Video, ale wypalił, i plytka działa normalnie, a DVD Info Pro pokazuje nawet:
Disc Regions are ------ 1,2,3,4,5,6,7,8.

Tak wypalona płytka odtwarza mi się zarówno pod PowerDVD jak i pod WinDVD, a także rypuje się wszystkim czym chcę.

Niestety, nie mam możliwości sprawdzenia w stacjonarnych.

latet

latet 26.06.2004 16:17

Invalid Key in CDB

Witam,

Wypaliłem film na DVD+RW i nie jest całkiem OK.
Otwarza go WinDVD, ale PowerDVD - nie.
Rypuje go SmartRipper, ale już DVDDepcrytor mówi: Invalid Key in CDB i nawet nie wyświetla plików.

Paliłem tak:
1. przygotowany folder Video_ts (działał pod PowerDVD)
2. ImgTool - wykonanie pliku ISO z obrazem
3. DVD Decrypter - wypalenie pliku ISO.

Nie wiecie o co chodzi?
(nie mam niestety mozliwosci sprawdzenia na żadnym stacjonarnym).

Wypalę jeszcze inaczej, jakoś pod Nero może i zobaczę czy to coś zmieni.

Dzieki,

latet

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11.