![]() |
Problem z nagrywaniem płyt 800 MB / 90 min.
Witam!
Mam dość starą nagrywarkę, TEAC CDW516EB, tym niemniej wg wszelkich danych radzi sobie ona z płytami 90 min. Właśnie postanowiłem spróbować (na razie 2-krotnie) i nic z tego nie wyszło. Najpierw w BurnAtOnce, potem w Nero - wydaje mi się, że wszystko ustawiłem jak trzeba (DAO, bez multisesji, nawet prędkość 4x na wszelki wypadek)... Może wiecie w czym problem i jak sobie z nim poradzić? |
co to znaczy "nie wyszlo"?
moze byc tak, ze plyta zostala nagrana poprawnie, ale Twoja nagrywarka juz jej nie potrafi odczytac (bolaczka wielu starych nagrywarek - nagrywaja 800mb, ale juz nie widza tego, co jest powyzej 700mb...). |
Ok, burnatonce teoretycznie nagrał pomyślnie, ale nie jestem w stanie odtworzyć płyty, natomiast Nero stwierdziło, ze się nagrać nie udało. Z tego co wiem, moja nagrywarka powinna być w stanie nagrywać i odczytywać takie płyty.
|
Z tym odtwarzaniem plyt 800 to nie bylbym taki pewien, mialem W524E i tez nie bylo z tym wesolo (z wypalaniem zadnych problemow) wiec starszy model tym bardziej bedzie mial klopoty.
Miales jakis komunikat o bledzie w nero? Moze po prostu nie wylaczyles kreatora? |
Cytat:
@2. W nowych Nero (6 i wyzej) nie zauwazylem kreatora. Cos przegapilem? Jaki blad podal Nero? |
Nie pamiętam już, ale chyba było to po prostu "write error"
|
Miałek kiedyś taką palarę i nie odczytałem żadnej płyty 90/99 min. nagranej nawet na innej nagrywarce. Upgrade BIOS-u nic nie dało. Ale kilka płytek wypałiłem poprawnie - dało się odczytać dane na napedzie LG8400.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:14. |