![]() |
oprogramowanie do nagrywarki dvd
Prawdopodobnie od jutra będę szczęśliwym posiadaczem liteona 812s :spoko: I mam pytanie .Według was forumowiczów jakie jest dobre oprogramowanie do przegrywania płyt dvd dla takiego laika jak ja ?
Za wszystkie sugestie z góry dziękuję. Ps Czytam ten dział od bodajże tygodnia ale wasze odpowiedzi to jest dla mnie normalnie górna półka :mruga: |
1. Gdybys przeszukal forum to znalazlbys od reki odpowiedzi na swoje pytanie. To tak na marginesie.
2. Jesli chodzi o soft to zalezy co chcesz nagrywac. Generalnie warto polecic kombajn Nero firmy Ahead. Do bardziej "specjalistycznych" programow naleza CloneDVD2 - firmy Elaborate Bytes (kopiowanie filmow DVD 1:1, a takze do konwersji DVD9 do DVD5), DVD Shrink (podobny do Clone'a ale oferujacy wiecej opcji), DVD Decrypter (dekoduje i kopiuje pliki VOB, potrafi takze stworzyc juz zdekodowany obraz plyty DVD-Video, co jest niebedne jesli chcemy potem taki film zaimortowac np. do Clone'a). To sa programy ktorych sam uzywam na codzien. Mam jeszcze pakiet Sonic, ktory dostalem z nagrywarka, ale siegam po niego sporadycznie (kwestia przyzwyczajenia i nawykow). |
Dziękuję za informację. :)
|
zacznij od dvd shrink - na poczatek. to dobry i łatwy program w obsludze :)
|
Cytat:
|
Cytat:
ciesz sie tym co masz i nie krtytykuj innych. a jak masz cos do powiedzenia to mow ale na temat Edit: a jako lekture polecam slownik ortograficzny :D |
hehe kolejny fan NECa ktory na oczy nie widzial liteona ;)
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:12. |