![]() |
Wypaleni AudioCD z mp3
Mam taki problemik gdy chcę wypalić płytke AudioCD Neronem 5 pokazuje sie komunikat "ILLEGAL MEDIUM" i kopie się wypalanie razem z płytą !! ;(
Czy to wina ustawień !!! |
Illegal - nielegalne.
Prawdopodobnie coś jest nie tak z mp3, lub źle coś zaznaczyłeś. |
Ja często, właśnie starając się uniknąć takich niespodzianek, ręcznie (np. w CDexie) przerabiam sobie te pliki, które chce wypalić na CDAudio do wav... Potem już na pewno problemu mieć nie będę z nagraniem, a po nim usuwam najzwyczajnienj w świecie z dysku te wavy.
|
Chmm teraz nie pamietam dobrze, ale moze skonczyla ci sie waznosc kodeka mp3 w nero? O ile sie nie myle to za friko dekodowal chyba 30 razy a potem trzeba bylo zdobyc (znaczy zaplacic ;) ) wersje dzialajaca na stale. Moze wiec to w tym problem.
|
Takie coś jest, ale te ograniczenie wykorzystuje się jak chcesz przerobić do mp3, a nie z mp3. Ale nie szkodzi zdobyć odpowiedni pliczek. ;p
|
Nie bede sie spieral, ale co to za roznica czy dekoduje do wav'ow na dysku czy w locie podczas nagrywania? Logiczne byloby ze te 30 operacji i finito.
|
Cytat:
|
Co nie zmienia faktu, że jakieś "lepsze" pluginy wypadałoby zdobyć :P
|
Wiadomo że format mpeg demonem jakości nie jest i łatwo w nim o błędy, których playery nie widzą, ale inne programy np. "wypalacze" tak. Dlatego warto przed nagraniem płytki zdekompresować .mp3 do .wav a takie pliki łatwiej jest naprawić.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:16. |