Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Błędne pole parametru... [?] (https://forum.cdrinfo.pl/f2/bledne-pole-parametru-36545/)

czero 29.06.2004 16:45

Błędne pole parametru... [?]

Ilość załączników: 1
Witam!

To teraz ja mam problem. Powiem szczerze, ze sie z tym spotkalem po raz pierwszy i nie wiem co zrobic. Do rzeczy:
Chcialem nagrac na cd [800mb] film - shrek 2 [796mb/834 708 380 bajtow], format pliku - mpg.
Oczywiscie overburning ustawilem na max. rozmiar cd 99min, sposob zapisu - DAO, nacisnalem "zapisz", potwierdzilem, ze chce nadpalic plytke i wyskoczylo mi cos takiego jak na zalaczonym obrazu :ysz:. Plytka dalej pozostaje nietknieta (czysta).
Jak juz pisalem, wczesniej nie mialem czegos takiego.

Nero 6.3.1.15
Aspi wgrane
nagrywarka - NEC 2500

Ps. jedna plytke spalilem, bo nie zauwazylem, ze mialem zaznaczone TAO. O dziwo zapisz ruszyl, ale w trakce wypalania wyskoczyl mi blad, ze nie mozna zapisac sciezki, czy cos takiego. Jak ustawie DAO, to zapis nawet nie chce ruszyc.

Ps2. zrobilem jeszcze taki maly test. Nagralem na plytke [800mb] dwa pliki o lacznej pojemnosci - 756mb i wszystko pieknie poszlo, bez najmniejszego zgrzytu. Nawet mnie nie pytalo o potwierdzenie, ze chce nadpalic cd :ysz:.
Nie kapuje.
Moze rozwiazanie jest bardzo banalne, ale ja jakos nie moge na nie wpasc :help:.

Z gory dziekuje za pomoc.

grzeniu 29.06.2004 17:24

Chm tez nie slyszalem o takim bledzie. Moze sprobuj tego mpg'a wrzucic do kompilacji vcd/svcd bo widze ze zwykle iso robiles? Wtedy powinien (chyba) wejsc nawet na 700MB.

Pawek 29.06.2004 17:45

Ja bym na dobry początek przeinstalował Nero... Może nawet wgrał jakąś odrobinę starszą wersję... Bo Twoje faktycznie jakoś dziwnie się zachowuje...

czero 29.06.2004 18:13

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Chm tez nie slyszalem o takim bledzie. Moze sprobuj tego mpg'a wrzucic do kompilacji vcd/svcd bo widze ze zwykle iso robiles? Wtedy powinien (chyba) wejsc nawet na 700MB.

Dokladnie, przez vcd normalnie nagrywa sie na 700mb.
Ale mi bardziej zalezy zeby to bylo wypalone na zwyklym iso.

Nie wiem, sprobuje przeinstalowac Nero - tak jak mowil Pawek, moze to cos pomoze...

Dam znac czy cos dalo...

czero 29.06.2004 21:26

Przeinstalowanie Nero nic nie dalo, dalej wyskakuje ten sam blad :ysz:.
Nie mam pojecia o co w tym chodzi.
Kurcze, chyba nie pozostaje mi nic innego jak nagrac tego Shreka w vcd, trudno... :(.

Ale jeszcze sie wstrzymam, moze ktos jednak znajdzie jakas przyczyne i rozwiazanie problemu ;).

grzeniu 29.06.2004 22:02

Tak mi jeszcze wpadlo do glowy, sprobuj zrobic z tego obraz i pozniej w nero (czy alcoholu) wypal jako plik obrazu. Wiem ze to dziwne i naokolo, ale kiedys jak mi nagrywara siadala i tez rozne errory widzialem to takie manewry dawaly skutek. Sprobowac nie zawadzi. 8)

czero 30.06.2004 00:06

Wykonalem obraz w UltraISO i sprobowalem go nagrac przez Nero oraz Alcohola. W obu wyskoczyl taki sam blad jaki jest opisany w pierwszym poscie :ysz:.
Wiec to chyba nie nagrywarka, przynajmniej mam taka nadzieje...

grzeniu 30.06.2004 00:36

Jak mu zmienisz na image recorder to tez wywala ten error?
Chyba zostanie ci nagrac to jako vcd, albo zmienic soft do wypalania.

Pawek 30.06.2004 11:27

Piszę to już z pewnym zrezygnowaniem, ale już nie takie rzeczy przechodziły, więc może akurat... ;)

Usuń nagrywarkę z menadżera urządzeń, wyłącz kompa, odłącz ją, włącz kompa, wyłącz kompa, podłącz nagrywarkę, włącz kompa, módl się :)

czero 30.06.2004 18:18

Cytat:

Napisany przez Pawek
Usuń nagrywarkę z menadżera urządzeń, wyłącz kompa, odłącz ją, włącz kompa, wyłącz kompa, podłącz nagrywarkę, włącz kompa, módl się :)

Nie pomoglo :nie:.
Nie mialem wyboru, nagralem ten film w vcd, trudno... :(.

djneo 24.02.2005 15:15

cholera mam ten sam problem :( czy ktos rozwiazal go ? wiem, ze odkopalem post ale nie bede pisal nowego, aby nie robic syfu ;)
mam nagrywarke LG GS-4802B
do tej pory nagrywałem bez problemu ale dzisiaj jednak coś jest nie tak, wersja nero to 6.3.1.6 niestety jest to firma więc nie moge zainstalować innego oprogramowania :> a nero jest licencjonowany.
Kolega mi przyniosl zgrana impreze na SVCD i nie moge tego przegrac, ciagle wyskakuje blad parametru, system to XP z SP2. Zrzucalem na ISO i to samo :( nie mam drugiego cd zeby sprawdzic ale podejrzewam, ze bedzie to samo, overburning uaktywniony. Prosze o pomoc. dziekuje.

Bródka 24.02.2005 15:19

djneo zainstaluj sobie nowsze nero bo to co masz ma problemy z SP2

djneo 24.02.2005 15:22

Cytat:

Napisany przez Bródka
djneo zainstaluj sobie nowsze nero bo to co masz ma problemy z SP2

dziekuje, sprawdze za chwileczke.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:48.