![]() |
kłopoty z cd-audio
witam!
mam problem.zarówno cd-rom jak też nagrywarka cd-rw nie czytają cd-audio.nie ma problemów z danymi czy np.z plikami mpeg[tutaj dżwięk jest!]nie można krążka odtworzyć jak też np.skopiować na dysk.wcześniej tego nie było.wielkość każdego pliku wynosi 44 bajty[w/g "właściwości"].winamp odtwarza plik "bezgłosowo". z góry dzięki za pomoc. aha,nic nie grzebałem w kompie!!! |
Podepnij kabelek z cdromu do dźwiękówki.
A do zrzucania na dysk użyj EACa. |
ale on jest cały czas podłączony.zresztą przy odtwarzaniu mpeg dzwięk jest...
|
Pliki Audio zawsze widziane są jako 44 bajtowe.
|
i co zrobić,by to działało.nie chodzi mi nawet o odtwarzanie,raczej o możliwość kopiowania na dysk.teraz kopiuje się sam obraz[właśnie te 44 bajty].
|
bo nie mozna kopiowac metoda KOPIUJ > WKLEJ...
uzyj CDex albo EAC pozdro ;) |
Ilość załączników: 1
Zobacz czy masz to włączone:
http://www.skarby.republika.pl/CD.gif Link do CDexa: KLIK W załączniku spolszczenie |
dzięki wszystkim za wskazówki!
w międzyczasie ściągnąłem "audiogogo" i już mogę kopiować pliki na dysk.nadal nie mogę odtwarzać,ale to już przeżyję... chyba,że coś jeszcze ktoś mi podpowie...mam odkręcona głośność cd na full[i tak jak mówię przy odtwarzaniu mpeg dzwięk jest normalnie odtwarzany]. jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie. aha,a może to być wirus[kilka pogoniłem z windows/system-nie dało się ich uleczyć]? wlad |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:16. |