Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Liteon-dlaczego nie kupować? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/liteon-dlaczego-nie-kupowac-36632/)

andrzej701 02.07.2004 17:28

Liteon-dlaczego nie kupować?

Witam
Właściwie to czytając Wasze posty już wiem,żeby nie kupować nagrywary Liteona, wiem,że Pioneer i NEC lepsze.Nie bardzo jednak rozumiem dlaczego zdecydowana większośc z Was uważa ,że Liteon jest gorszy.Akurat w mieście gdzie mieszkam NEC jest nieosiągalny,Pioneer też nie bardzo.W każdym sklepie gdzie pytałem o nagrywarkę dvd wszyscy polecają Liteona.Jako,że "nie jestem hardwarowcem" nie mam zbyt wielkiego pojęcia na temat pewnych spraw o których Wy piszecie przez co nie bardzo jestem w stanie pojąć co takiego złego jest w Liteonach.Może mi ktos to wyjaśnic?
Pozdrawiam wsiech

wojwit 02.07.2004 17:59

kompatybilność ze stacjanarnymi maszynami jest b.niska a pioneer super wysoka i liteon potrafi nagrać płytę i puźniej jej nie odworzyć (kaszana)

Fooby 02.07.2004 18:18

nie bardzo zgadzam sie z poprzednia wypowiedzia mam litka 812 i stacjonarnego philipsa 763S- który odtwarza tylko dvd+r i dvd+rw, natomiast 812 wypala wszystko plusy i minusy, jeden warunek i nagrywarka i stacjonarny dvd lubi markowe płytki dvd veratim , tdk lub sony , ja na litka nie narzekam

SEBA1609 02.07.2004 18:46

Cytat:

Napisany przez wojwit
kompatybilność ze stacjanarnymi maszynami jest b.niska a pioneer super wysoka i liteon potrafi nagrać płytę i puźniej jej nie odworzyć (kaszana)

Nie no stary co ty piszesz ma, Litke juz od ponad pol roku i wszystko jest w jak najlpeszym porzadku. Stacjonarke mam bardzo stara a ida wszystkie i nagrywam na Esperkach czyli z nizszej polki. Wiec wniosek jeden Litek je ok, a twoje zdanie nie jest chyba dokonca zgodne z prawda. Ale co tam :bicz:

CobraVerde 02.07.2004 20:04

bez przesady - LiteOn znacznie się poprawił. miałem ostatnio u siebie trzy modele tego producenta: 812, 832 i teraz 1213 i nie ma z nimi żadnych problemów. płytki nagrane na tych palnikach pomyślnie przeszły testy na playerach popularnych marek czyli Yamaha, Sony, Philips itd. z tego co wiem, dotyczy to też tanich odtwarzaczy typu AMW, Ronin i Yamada.

bogumilz 02.07.2004 20:33

Zgadzam sie z poprzednikami Litek jest OK. Sam mam 812 i jestem z niej bardziej niz zadowolony :):):):) Nagrywam i na lepszych i na gorszych nosnikach i wszystko jest OK....Polecam...a cena calkiem calkniem za 812 350 zl :):):)

pawelblu 02.07.2004 20:48

Ja mam NECa do nagrywania DVD a litka do wszystkiego innego - niestety LiteOn ustepuje NECowi jezeli chodzi o jakosc nagrywania szczegolnie na nieskiej polce.

Tez fakt ze LiteOn sie poprawil (seria oparta na 812 to niezle kombajny, ale ma tez niezle wpadki - jak booktype), ale to jeszcze nie to samo co NEC.

Na koniec jako ostatni argument moge podac to, ze kowanski zamiast nowego litka kupil NECa 2500A :)

spidek 02.07.2004 20:49

A ja uwazam ze to szmelc ;)
Narka.
p.s mialem dwa modele 451s i 812s a potem 812s@832 :)

PaWCi0 03.07.2004 09:28

Ilość załączników: 1
Jesli bedziesz nagrywal na Verbatimkach, to niepowino byc problemów.
Nagralem na próbe jednego zakupionego w MM po okazyjnej cenie ;)
Wykresik - jak dla mnie cacy, ale sami oceńcie

Turboni 03.07.2004 09:55

na litku na tanszych plytach zauwazylem zeby bylo mniej bledow nalezy nagrywac z mniejszymi predkosciami wtedy jest wszystko ok.

Bajbus_35 03.07.2004 10:47

Witam!

U LiteOna występuje chyba jeden problem, duży rozrzut jakościowy w produkcji :ysz:
Przez co jedni go będą chwalić, jak trafią na dobrą sztukę, inni wieszać psy jak tarafią na
podłą. U konkurencji jak NEC ten problem chyba jest mniejszy :) Dlatego zrobiłem jak
pawelblu i zamówiłem jako drugą nagrywarę NEC-a 2510A

kraluk 03.07.2004 11:03

Przepraszam, ale ja zadam pytanie trochę z innej beczki (nie chce mi się tworzyć nowego topicu).

Czy Neca 2500A da się przerobić na nagrywarkę DL??? Gdzieś mi się takie coś obiło o uszy, ale nie wiem czy to prawda. Z góry dzięki za odpowiedź.

LUCAN 03.07.2004 11:29

Cytat:

Napisany przez kraluk
Przepraszam, ale ja zadam pytanie trochę z innej beczki (nie chce mi się tworzyć nowego topicu).

Czy Neca 2500A da się przerobić na nagrywarkę DL??? Gdzieś mi się takie coś obiło o uszy, ale nie wiem czy to prawda. Z góry dzięki za odpowiedź.

... opadają ręce, i to pisze ktoś, kto jest od półtora roku na forum i zabierał głos głos prawie 2 tys razy.
Ale skoro Twoje lenistwo ...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1&highlight=DL
a gdyby Cię to nie satysfakcjonowało, to wpisz w opcji "szukaj" magiczne litery "DL"

Vide początek strony
Ogłoszenie: Użytkowniku - zanim zapytasz - POSZUKAJ

kraluk 03.07.2004 11:33

Cytat:

Napisany przez LUCAN
... opadają ręce, i to pisze ktoś, kto jest od półtora roku na forum i zabierał głos głos prawie 2 tys razy.
Ale skoro Twoje lenistwo ...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...1&highlight=DL
a gdyby Cię to nie satysfakcjonowało, to wpisz w opcji "szukaj" magiczne litery "DL"

Vide początek strony
Ogłoszenie: Użytkowniku - zanim zapytasz - POSZUKAJ

THX, jestem w tym temacie nowy. Pewnie, że szukałem... Ale chyba jakoś "lewo" bo nic nie znalazłem.

VIZZARD 03.07.2004 17:44

Cytat:

Napisany przez Bajbus_35
...zamówiłem jako drugą nagrywarę NEC-a 2510A

Jak już będziesz ją miał wrzuć parę testów - bo też mam ochotę na tego Neca :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:00.