![]() |
Procesy w WinXP i ...
cześć
1. Mam pytanie odznośnie procesów w WinDOSie XP, czy wszystkie procesy zamieszczone na obrazku sa potrzebne, a jezeli nie to które sa nie potrzene, i jak zablokowac ich uruchamianie?? 2. Problem z instalacja SP1a, dlaczego wyskakuje mi takikomunikat?? nie wiem o co chodzi i co zrobić abym mógł kontynuować instalacje??? |
AD.1.
Procesy to też usługi systemowe, zobacz tutaj: http://www.xp.net.pl/art/services_optimiz_pl.html AD.2. Pierwszy raz widzę taki błąd. Spróbuj zainstalować SP1, bez "a". |
ja mam SP1 bez "a" - jak u kogoś instalowałem nie było żadnych błędów....
|
kraluk dzięki, fajna stronka, już wszystko ustawiłem i działa troszeczke lepiej, a ten przypadek nr.2 to ja tez nigdy takiego nie miałem, spróbuej zainstalować nowsze aspi i zobaczymy ;)
|
niestety instalacja ASPI nic nie zmieniła, ściągam już wersje bez wspomnianego "a" ;)
-edit- Wersja SP1 (bez a) ;) również nie pomaga, o co moze chodzić dlaczego mam taki komunikat??? |
Cytat:
|
ad2. jak sugeruje komunikat ten plik jest przez jakis proces uzywany
pozamykaj wszystkie niepotrzebne procesy, moze ktorys wlasnie z tego pliku korzysta |
Cytat:
|
Sam sie domysliłem co stwarzało problem, był to Virtual Drive od Alcohola 120%, a co do SP2 to wiem ze jeżeli wykryje pirackiego seriala to juz win sie nie uruchomi, a czy idzie to sprawdzić czy mam pirackiego keya czy nie???
update: Jeszcze jedno pytanko gdzie zachowuja się autoaktualizacje zabezpieczeń w WinXP bo chciałbym je sobie skopiowac i wypalic na CD??? |
slyszalem,. ze maja jakas liste pirackich kluczy
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A od czego jest norton ghost? Albo drive image? 8)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:32. |