![]() |
OK już przygotowuję płytki do testów, Verbatimy , Princo.
Testu u siebie nie zrobię bo mam Pionka. Sam jestem ciekaw jak wyjdą. A co do trwałości to moje pierwsze DVD to paliłem najtańsze (Flamingo, Esperanca) i to na max. Było to rok temu , wszystkie się do tej pory czytają bez problemów w kompach i na stacjonarnych, paru kumpli mam któży pożyczają i nikt nie zgłaszał problemów. Poza tym najlepszym moim testerem jest moja córka która hebluje płyty na max (ma około 80) i wszystko OK. Pierwsze około 20-30 płyt z najniższej półki wypalałem na max. Nie ma z nimi do tej pory problemu. Po konsultacjach zacząłem palić najtańsze x1 a firmowe x2 lub czasem x4. Jak czytam na forum posty demonów prędkości któży w Litkach zmieniają biosy by płytki x4 palić x8, to mi się słabo robi. Dawno , dawno temu w odległej galaktyce mówiło się że : Lepiej nagrywać słabe kasety na b.dobrym magnetofonie niż super kasety na kiepskim magnetofonie. Mnie to zostało . Po mojemu to lepiej jest mieć np. Pionka i palić na np. Princo X1 niż mieć Litka i palić na "Firmowych" (robionych p.d.p. na tej samej linii) Co do testów zobaczymy , ja jedno wiem że wszyskie z moich około 350-400 płyt chodzą wszystkie w 100% OK (w tym około 80-100 bajek córki exploatowanych na max) Większość z tego (ok 90% to płytki Flamingo, esperanza i Princo) reszta to Verbatimy. Za esperanze itp już bym się nie chwycił (optycznie nie wydlądają najlepiej w por. z Princo ) A wracając do prędkości i trwałości to moje najstarsze płytki CD pochodzą z września 1995 roku i są w 100% sprawne . Pozdrawiam Wszystkich ! |
Cytat:
Ja wyłącznie palę na TDK +Rx4, na życzenie mogę porobić parę testów. To, że odtwarza nie znaczy że jest dobrze. Nie widziałem na forum dobrze wypalonej Princo. |
Cytat:
Czy Tobie chodzi o skopiowanie samego filmu na 2 DVD czy też filmu + dodatki na 2 DVD ? |
Cytat:
Do Twojej wypowiedzi pasuje mi jedno słowo po Japońsku ale nie napiszę bo po 4 piwach jestem i mógłbym przekręcić Ale po Polsku to "Boski Wiatr". DVD x1 (1,385 KB/s) to tak jak CD x8 (1,200 KB/s) Tak z innej beczki to na tym forum zalecają palenie CD x 16 !!! Nie padła mi jeszcze żadna płytka palon x8 (CD tanie) ani u moich znajomych . Natomiast zapis na DVD "firmowym" x4 (5,540 KB/s) uznaję za ryzykowny to przecież tak jak CD x36 (Kto pali ważne rzeczy na takiej prędkości ?) Nawet na Firmowych ? Historia się powtaża poraz kolejny, że przypomnę pierwsze przypadki tego typu : Dyski 5 1/4 cala "no name " a np. "Firmowe" Bułgarskie ? Na początku Ery 3,5 cal. jakość "no name " a rirmowych ? A z CD to co ? Na początku rużnice w jakości były niewspółmierne do cen ! Czy teraz mamy coś innego ? to powtórka z przeszłości . OK , Verbatimy są lepsze od np. Princo , ale cena ni jak ma się do jakości zwłaszcza przy paleniu x1 !!! Pozdrowionka |
Już pisałem daj sobie spokój z DVDfab-em. Spróbuj DVDxCOPY a znikną Twoje problemy. Można nagrać pierwszą płytkę albo przejść od razu do nagrania drugiej.
A co do loga o którym wspomniał ROBS to przed wypaleniem usuwam ten screen za pomocą Ifoedit i VOBrator. |
oj ale narobilem-zbyt szybko pochwalilem sie ze wszystko ok :(
Przy nastepnym filmie zrobilem to samo: 1. Zgrałem zawartosc przy pomocy DVD Decrypter, 2. Podzieliłem film DVDfab na dwie czesci, 3. Nagrałem plyty CloneDVD i... efekt taki: - po wlozeniu "plyty 1" idzie logo -tak ma byc i odrazu chce "plyte2" to tak jakby nie widział pliku VTS_01_0.VOB, a plik oczywiscie jest na plycie iwszystkie VOB ktore maja byc na tej plycie. - po wlozeniu "plyty 2" film odrazu jest od polowy, oczywiscie jak daje na scene np. z "plyty 1" to kaze wlozyc "plyte 1"-wyglada ze "plyta 2" jest OK Teraz jakos musze zrobic dobra "plyte1" Co zle zrobilem?? Prosze o jakoas porade. Dzieki z gory Szkoda bo wszystko nagrałem na DVD-R Verbatim :( |
Cytat:
|
Cytat:
wypalonej już płytki. Ja też palę x1 bo chciałbym długo cieszyć się filmami bez przycięć itp. Od jakiegoś czasu przeżuciłem się na PRINCO , są tanie i przyzwoitej jakości, wypaliłem już 50 bez strat własnych, żadna nie miała wad "na oko" (przebarwienia itp.) |
Chciałbym "jak narazie" zwrocic honor DVDFab- przyczyną tych "trzasków" lezała u mnie w sprzecie-cos nie laczylo na kablach i tyle.
Po ponowym nagraniu-tylko, ze juz na DVD-R wszystko chodzi na 6 :) tj. : -rozdiały, przewijanie itd..konczy sie jedna plyta -prosi o nastepna, po wlozeniu plyty nr.2 odrazu idzie film-tylko niemam mozliwosci przejsc na wybor scen-moze tak ma byc.?? Ps. nagrywam x1 i na Verbatim kupowane w Media po 3.99zł-pakowane po 10sztk. Jestem ciekawy czy jakosc nagrania spadłaby jakos (chodzi o odczyt na stacjonarnych, itd)-bo szczerze to chciałbym x2. Posiadam nagrywarke nec-2500(biosu jak narazie nie wgrywałem nowszego) PS2. Mam ochote nagrywac na płytach princo- mozna je dostac juz po 1.8-2 zł-oczywiscie nagrywac chciałbym je juz z predkoscia x1. PS3.wszedzie czytałem o nec-2500, ze słabo czyta-oj jak narazie zczytałem juz sporo płyt i czyta wszystko.-oby tak dalej :) Serdecznie pozdrawiam |
Cytat:
|
Czyżby już wszyscy zapomnieli o wspaniałym DVDXCOPY wersja 1.5.2. Przecież to najlepszy program do kopiowania filmów z podziałem na dwa dyski. Czytam te zachwyty nad Shrinkiem i nie rozumiem po co tyle zabawy w zrzucaniu filmu na jeden dysk, gdy płytki Verbatima x4(NEC 2500A bios Herrie x 8) można już kupić po 3zł za szt. A dvdxcopy podzieli pięknie film na dwie części (z zachowaniem menu na drugiej płycie) i mamy kopię w idealnej jakości, bez żadnych strat wynikłych z kompresji.
Polecam ten programik, czas zrobienia perfekcyjnej kopii 1:1 to max 1 godzina w zależności od filmu. |
Cytat:
nie zauważyłem problemów z "trzaskami". |
Dzieki Robs pozniej to sprawdze.
Aha ma jedno pytanie - dzielilem film programem DVDFab..wszystko poszlo łatwo i bez poroblemu. Zawartosc DISK_1 zgrałem na DVDRW Verbatim z predkoscia 2x, po włozeniu do odtwarzacza stacjonarnego wszystko chodzi-menu, sceny i nawet przewijanie, tylko jedno mi wkurzylo: - jak np. daje nastepna scene to "nie zawsze" słychac taki pojedynczy trzask-dlaczego?? Program ogólnie jest łatwy w uzyciu i wszystko chodzi tylko te trzaski. ps. moze wkoncu CloneDVD2 bedzie złotym srodkiem zeby zgrac DVD9 na 2 x4,7-jak mowilem sprawdze. Pozdrawiam. |
Ja dziele filmy za pomocą Shrinka, i wszystkie można przewijać bez problemów.
|
Dobrym pomysłem dla DVD9 -> 2xDVD5 jest uzycie CloneDVD2 - opis na mojej stronce.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:47. |