![]() |
Jak to możliwe ?
Witam
jeszcze kilka dni temu na offtopic pytałem o "no cd patch" do gry sacred pl która jest zabezpieczona SafeDisc 2.9 chcialem ją przegrać normalnie ale na stronie gł. cdrinfo w informacjach o sprzęcie wyczytałem że moja nagrywarka (plextor PX-W4824A) nie obsługuje nowszych wersji w/w zabezpieczenia (co też spr. za pomocą testu z cdrinfo) - potrafi wykonać kopię takiej cd i uruchamia się ona z cd-emulatora ale po nagraniu na cdr gra "woła" o płytę.... ponoć pasuje patch z wersji EN. ... ale nie sprawdziłem w końcu a dlatego że użyłem alcohol 120% z profilem dla SD 2/3 i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu okazało się że nagrana tak płyta działa... dlaczego ? |
Masz szczęscie :) Powinieneś się cieszyć.
|
A może masz inna wersje biosu, niż w tym napędzie na którym odbywału sie testy CDRinfo, ja miałem W mojej starej nagrywarce - Ricoh MP7320A bios który nie jest wymieniony na CDRinfo, tzn. on był starszy od tych wymienionych, nawet mnie to cieszyło bo nagrywarka kopiowała SafeDisca, a w teście pisze że tego nie robi :)
|
bios to mam najnowszy
tylko dlaczego cloencd nie mógł sobie z tym poradzić a alcohol tak ? |
Witam, ClonCD ponoć kopiuje SafeDisc'a tylko do wersji 2.9 a nie wiem czy z nia wlacznie. A Alcohol zrobi kopie nawet wersji 3.15. Więc czasy świetności Clona mineły..... I chyba już nie wrócą.
|
masz racje chyba bo elaboryte bytes już nie zajmuje się clonecd tylko clonedvd... inna firma przejęła clona... a szkoda
dzięki |
A nowsze wersje powstają bardzo długo. I Clone raczej nie będzie stał już na piedestale najlepszych programów do klonowania CD.
|
Ja zrobiłem kopię Sacred PL za pomocą BlindWrite'a. Alcohol sobie nie poradził :(
Pozdrawiam, Kris |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:32. |