Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak wgrac bios 1.16 do dvr-107d i czy warto go wgrac? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-wgrac-bios-1-16-dvr-107d-czy-warto-go-wgrac-36718/)

imek 05.07.2004 11:06

Jak wgrac bios 1.16 do dvr-107d i czy warto go wgrac?

Moze i glupie pytanie. Ale jak wgrac bios 1.16 do pionka dvr-107d? Niby wydaje sie proste. Ale moze jest tam jakis haczyk. Nie chce nic zepsuc.

GrzesH 05.07.2004 11:22

Nie wiem czy pomogę, ale ja po prostu rozpakowałem plik, kliknołem dwa razy i.... to wszystko. Nie było problemów.
A warto na pewno, np. u mnie miałem taki problem, po nagraniu płyty cd-rw nie mogłem jej odtworzyć na zwykłym cd-romie, mozliwe było tylko odtwarzanie na dvd-romie. Po wgraniu biosu (już nawet 1.15) problem zniknął.

G-Vader 05.07.2004 13:41

Witam
Ja od niedawna posiadam Pioneera A07XLA jest to prawie to samo co 107 , miałem podobny problem ze nie mogłem wgrać nowego firmware i nikt mi nie umiał konkretnie odpowiedzieć -ale doszedłem sam może tez ty masz takie ***8216;***8217;zabezpieczenie***8217;***8217;
Jak już będziesz miał 1,16 wysuń tackę z napędu i wgraj , potem uruchom ponownie komp.
Widzisz niby proste a jak się nie wie to dupa zbita
A naprawdę się opłaca UP na 1.16 u mnie znikneły problemy z inCD Nero -jest wszystko OK.
Pozdrawiam-odpisz jak ci poszło

imek 06.07.2004 22:50

Dzieki udalo mi sie wgrac biosa. Wypalilem jedna giere na PS2 na jakies nendznej esperanzie bo tylko takie byly w sklepie i dziala.

Mareckimt 22.08.2004 20:09

Podobny problem

Nie mogę wgrać bios do pionka. Próby robię na razie z 1.16. Po każdej próbie pokazuje się komunikat:Available target is not found. Co jest nie tak? Zaznaczam, że do tej pory nagrałem tylko jedną płytę CDR na tej nagrywarce. W WinOnCD 6 DVD próbowałem nagrać DVD-RW bez powodzenia.
Dziękuję za ewentualną odpowiedź

G-Vader 03.10.2004 07:31

A to co ja wyżej napisałem to czytałeś -jak nie to przeczytaj i wgrasz na pewno

Mareckimt 03.10.2004 10:06

Cytat:

Napisany przez G-Vader
A to co ja wyżej napisałem to czytałeś -jak nie to przeczytaj i wgrasz na pewno

Przeczytałem, robiłem i sytuacja nie zmienia się. Dalej jadę na fabrycznym biosie. Zaznaczam, że pracuję na systemie XP, płyta główna S-ATA. Robiłem próbę wgrania biosu spod DOS'a, też bez efektu. Może znajdzie się ktoś, kto miał podobny kłopot i napisze jak go rozwiązał. Na chwilę obecną nagrałem już na tej nagrywarce sporo płyt (zrezygnowałem z WinOnCD - teraz mam Nero) pracuje bez zastrzeżeń na wszelkich nośnikach, tak więc bez nowego biosu mogę żyć dalej. Tylko nie potrafię przejść do porządku dziennego nad czymś, co może być zrobione, a nie jest. A jeszcze gorzej, że nie wiem dlaczego.
Wcześniej miałem Plextora CD-RW, tam z nowym firmwarem nigdy nie było kłopotu.

wlod 55 09.10.2004 10:52

Witam. Mam ten sam problem.Za nic nie mogę wgrać nowego biosu do pionka 107. Sposoby z tacką nic nie pomagają. Czy znalazł już ktoś rozwiązanie tego problemu. Bardzo proszę o pomoc. Wlodek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:12.