Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   mp3 na DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/mp3-dvd-36775/)

Jerry from hell 06.07.2004 17:18

mp3 na DVD

:help: Witam. Mam male pytanko. Nie chcą mi chodzić w stacjonarnym odtwarzaczu mp3 nagrane na płytkach DVD. Dlaczego? Nagrywam na Princo lub Esperanza programem nero na nagrywarce liteon 811. Gdy nagram na te płytki filmy to chodzą norrmalnie.. Mp3 z cd-r czy cd-rw też chodzą normalnie. :help:

namor 06.07.2004 17:42

ponieważ nie wszystkie odtwarzacze czytają mp3 nagrane na DVD pomimo że radzą se dobrze z nagranymi na CD-R
temat był juz poruszany na forum poszukaj to dowiesz się więcej

grzes07 06.07.2004 20:15

wlasnie nie kazde DVD stacjonarne lykaja DVD z mp3, tylko czy to ma sens mp3 na DVD? ale kazdy ma wolny wybor

Jerry from hell 06.07.2004 22:06

Cytat:

Napisany przez grzes07
wlasnie nie kazde DVD stacjonarne lykaja DVD z mp3, tylko czy to ma sens mp3 na DVD? ale kazdy ma wolny wybor

A dlaczego nie? W koncu na płytke DVD wchodzi 6x więcej niż na CDr wiec dla mnie ma sens. Zamiast 24 płytek CDR mam 4 DVD.

Michal2004 07.07.2004 01:16

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
A dlaczego nie? W koncu na płytke DVD wchodzi 6x więcej niż na CDr wiec dla mnie ma sens. Zamiast 24 płytek CDR mam 4 DVD.

poszukaj swojego playerka tutaj: http://www.videohelp.com/dvdplayers

grzes07 07.07.2004 08:24

Cytat:

ale to tylko mp3 chyba nie chcesz powiedziec ze ten format jest lepszy od orginalnego *wav,jak kogos bawi sluchanie setek piosenek z jednej plyty to juz jego sprawa (kazdy ma wolny wybor)

pozdrawiam

Jerry from hell 07.07.2004 11:21

Cytat:

Napisany przez grzes07
ale to tylko mp3 chyba nie chcesz powiedziec ze ten format jest lepszy od orginalnego *wav,jak kogos bawi sluchanie setek piosenek z jednej plyty to juz jego sprawa (kazdy ma wolny wybor)

pozdrawiam

No a Ty nie masz zadnej mp3? Dziwne bo chyba wszyscy maja. A jeśli chodzi o jakośc to tak samo można powiedzieś o ludziach którzy nagrywaja divx na dvd. Też jakośc jest hmmmmm delikatnie mówiąc do bani. I jakoś nie narzekaja. Mi osobiście chodzi o to ze w domu mam 130 płyt z mp3 i zajmuje mi to troche miejsca więc chciałem to zrzucic na DVD. Tylko że pożyczam mp3 komuś i z dvd mu nie chodzi więc myślałem że jest jakiś sposób żeby chodziło na stacjonarnym.

Pozdro for all

KC42 07.07.2004 11:53

Cytat:

No a Ty nie masz zadnej mp3? Dziwne bo chyba wszyscy maja. A jeśli chodzi o jakośc to tak samo można powiedzieś o ludziach którzy nagrywaja divx na dvd. Też jakośc jest hmmmmm delikatnie mówiąc do bani. I jakoś nie narzekaja. Mi osobiście chodzi o to ze w domu mam 130 płyt z mp3 i zajmuje mi to troche miejsca więc chciałem to zrzucic na DVD. Tylko że pożyczam mp3 komuś i z dvd mu nie chodzi więc myślałem że jest jakiś sposób żeby chodziło na stacjonarnym.

Pozdro for all

Do tego jest specialny program, nawet jak ci nie czyta mp3 z płyt DVD to program to odpowiednio przerabia na pliki vob program się nazywa Audio DVD Creator było już o tym pisane na forym nie raz

grzes07 07.07.2004 13:40

Cytat:

Pozdro for all

dobra z tym moge sie zgodzic ze przy takiej ilosci plyt z muzyka MP3 chcesz jak najwiecej upakowac na DVD i zaoszczedzic miejsca , ale nie kazdy DVD stacjonarny lyka taki format, lekarstwem moze byc program o ktorym napisal KC42 "Audio DVD Creator " uzyskasz strukture plyty DVD ktora powinna byc bez problemu "lyknieta" przez DVD

pozdrawiam

Jerry from hell 07.07.2004 22:15

Oki dzieki za pomoc wszystkim którzy zajeli sie moim problemem. Pozdrawiam. NAra

latet 07.07.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez namor
ponieważ nie wszystkie odtwarzacze czytają mp3 nagrane na DVD pomimo że radzą se dobrze z nagranymi na CD-R
temat był juz poruszany na forum poszukaj to dowiesz się więcej

W sumie to strasznie głupie te odtwarzacze są, skoro - chociaż umieją grać mp3, to robi im różnicę rodzaj nośnika. :bicz:

latet

Ryzek2002 03.08.2004 14:13

Witam
Ja mam taką sytuacje... stacjonarne DVD odczytuje i odtwarza płyty cd-r z mp3... gdy mp3 nagram na płytę dvd to odczytuje ją, pokazuje zawartość katalogów i pliki mp3, można się po nich poruszać... a jak włącze odtwarzanie to udaje że czyta ale nic nie odtwarza... nagrywam nero... czy to wina programu czy płyty... bo wnioskować można że jak odczytuje zawartość mp3 z płyty dvd to i powinno je odtwarzać

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:37.