![]() |
mp3 na DVD
:help: Witam. Mam male pytanko. Nie chcą mi chodzić w stacjonarnym odtwarzaczu mp3 nagrane na płytkach DVD. Dlaczego? Nagrywam na Princo lub Esperanza programem nero na nagrywarce liteon 811. Gdy nagram na te płytki filmy to chodzą norrmalnie.. Mp3 z cd-r czy cd-rw też chodzą normalnie. :help:
|
ponieważ nie wszystkie odtwarzacze czytają mp3 nagrane na DVD pomimo że radzą se dobrze z nagranymi na CD-R
temat był juz poruszany na forum poszukaj to dowiesz się więcej |
wlasnie nie kazde DVD stacjonarne lykaja DVD z mp3, tylko czy to ma sens mp3 na DVD? ale kazdy ma wolny wybor
|
Cytat:
A dlaczego nie? W koncu na płytke DVD wchodzi 6x więcej niż na CDr wiec dla mnie ma sens. Zamiast 24 płytek CDR mam 4 DVD. |
Cytat:
|
Cytat:
ale to tylko mp3 chyba nie chcesz powiedziec ze ten format jest lepszy od orginalnego *wav,jak kogos bawi sluchanie setek piosenek z jednej plyty to juz jego sprawa (kazdy ma wolny wybor) pozdrawiam |
Cytat:
No a Ty nie masz zadnej mp3? Dziwne bo chyba wszyscy maja. A jeśli chodzi o jakośc to tak samo można powiedzieś o ludziach którzy nagrywaja divx na dvd. Też jakośc jest hmmmmm delikatnie mówiąc do bani. I jakoś nie narzekaja. Mi osobiście chodzi o to ze w domu mam 130 płyt z mp3 i zajmuje mi to troche miejsca więc chciałem to zrzucic na DVD. Tylko że pożyczam mp3 komuś i z dvd mu nie chodzi więc myślałem że jest jakiś sposób żeby chodziło na stacjonarnym. Pozdro for all |
Cytat:
|
Cytat:
dobra z tym moge sie zgodzic ze przy takiej ilosci plyt z muzyka MP3 chcesz jak najwiecej upakowac na DVD i zaoszczedzic miejsca , ale nie kazdy DVD stacjonarny lyka taki format, lekarstwem moze byc program o ktorym napisal KC42 "Audio DVD Creator " uzyskasz strukture plyty DVD ktora powinna byc bez problemu "lyknieta" przez DVD pozdrawiam |
Oki dzieki za pomoc wszystkim którzy zajeli sie moim problemem. Pozdrawiam. NAra
|
Cytat:
latet |
Witam
Ja mam taką sytuacje... stacjonarne DVD odczytuje i odtwarza płyty cd-r z mp3... gdy mp3 nagram na płytę dvd to odczytuje ją, pokazuje zawartość katalogów i pliki mp3, można się po nich poruszać... a jak włącze odtwarzanie to udaje że czyta ale nic nie odtwarza... nagrywam nero... czy to wina programu czy płyty... bo wnioskować można że jak odczytuje zawartość mp3 z płyty dvd to i powinno je odtwarzać |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:37. |