Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Stacjonarne DVD nie czyta płytek!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f13/stacjonarne-dvd-nie-czyta-plytek-36830/)

B@rtek 12.07.2004 16:56

Fakt byłem dzisiaj w Video Świecie i są płytki ale bardzo mały wybór. :) Ale w innych sklepach widzę, że już się pojawiają. Ale z jakimi cenami. Verbatim +R 7zł a TDK 8,50zł :O Dzisiaj zamawiam parę płytek (25szt.) na allegro u CDLANDPLUS :)

wielebny 12.07.2004 16:39

barte_k co bys tak zle nie reklamowala swojej miejcowosci, polecam ci wejdz do obojetnie ktorego Video swiat i tam nabedziesz plytki DVD+R

Wiadro 12.07.2004 13:32

Cytat:

Napisany przez latet
Dlaczego polecasz wyłącznie DVD+R?

latet

Ponieważ można włączyć bitsetting na DVD-ROM i wtedy chwyta taką płytkę każdy odtwarzacz.

B@rtek 11.07.2004 16:06

Jednak do nie wina stacjonarnego dvd tylko litka. Wgrałem bios VS05 i śmiga wszystko bezproblemu. Nagrywałem na esperanzie i działa :jupi2: na VS04 raz działo a raz nie więc wgrajcie nowy bios do swoich wypalarek :)

B@rtek 10.07.2004 10:27

Wiesz mam Thomsona DTH 220 niby obsługuje DVD-R/RW i DVD+R/RW ale zaniosłem go do serwisu. Ok oddali mi go i facet powiedział, że było czyszczenie optyki (55zł) :szczena: i płyta ta którą dałem ruszyła bezproblemu. Zajeżdzam do domu, podłączam dvd wkładam płytę i nic pokazuje brak płyty. No to śrubokręt i otwracie obudowy. Patyczek do uszu i przetarłem optykę. I zaczęło działać. Chociaż i tak czasami nie ruszy. Ale i tak się cieszę ponieważ wcześniej wogóle nie chodziło :) Ale i tak pójdę i znowu im to oddam tak mi powiedzieli, że mogę złożyć reklamcję :)

SEBA1609 09.07.2004 23:26

Cytat:

Napisany przez pprzemek
Witam,
wiesz serwis może Ci nie wiele pomóc, ja mam philpsa LX800sa i poprostu to ścierwo wymaga nośnika RICOHJPN nic innego nie chce (bądz jeszcze nie trafiłam na inny) był w serwisie zmiana firmware ale niestety nie ruszy nic innego

pozdr

I ja podpisze sie pod tym postem Serwis niekoniecznie musi pomoc :(
Ja mialem kiedys Pioneera i oryginaly lykal wybiorczo. W serwisie 4 razy i nic to nie dalo. KOsz...... :(

pprzemek 09.07.2004 23:18

Witam,
wiesz serwis może Ci nie wiele pomóc, ja mam philpsa LX800sa i poprostu to ścierwo wymaga nośnika RICOHJPN nic innego nie chce (bądz jeszcze nie trafiłam na inny) był w serwisie zmiana firmware ale niestety nie ruszy nic innego

pozdr

B@rtek 09.07.2004 13:35

Już się wyjaśniło. Pojechałem do avansu. I sprawdzałem na kilku dvd i działa. To z moim dvd było coś nie tak. Bo czasami nawet orginałów nie chciało czytać to je zawiozłem dzisiaj do serwisu. :)

B@rtek 08.07.2004 21:45

Są wszystkie foldery. Było nagrywane 2x i 4x i ten sam problem. Jutro idę do avansu posprawdzać czy będa działały na innych stacjonarnych. Jak nie to idę z nagrywarą do sklepu. Jutro jest ostatni dzien w którym moge nagryware wymienić. Może będzie możliwośc wymiany na Neca 2510A.

grzes07 08.07.2004 21:38

Liteona nie mam to nie wiem ale sadze ze nie, sprawdzales czy na twojej wypalonej plycie masz folder AUDIO_TS i daj mniejsza predkosc nagrywania ale moja rada do testow zalatw sobie jedna DVD-RW szkoda plytek i twej kasy

pozdrawiam

B@rtek 08.07.2004 21:33

A czy można z 832S orginalnego zrobić Neca 2510A lub soniacza tego chyba 700A?

B@rtek 08.07.2004 21:18

Słyszałem że podobno może to być wina Liteona. Chociaz na kompie wszystk odziała. ???

grzes07 08.07.2004 21:08

Cytat:

Napisany przez barte_k
Haha przyjedź do Konina i zapytaj sie obojętnie w jakim sklepie czy maja jakieś płytki DVD+R/Rw powiedzą że nie mają. Kiedys były ale nikt ich nie kupował. A u mnie jest tak: Komputronik, Optimus, Adax, KeyNet i inne. W żadnym nie ma! Co za miasto!!! Jak chcecie się przeprowdzic do Konina to odradzam!!!

Ja przy wypalaniu filmow na DVD korzystam z programu RecordNow Max podobno najlepszy soft w tej branzy (to opinia ktora krazy na forach).Jezeli twoj odtwarzacz ma napisane w instrukcji ze lyka te plyty to tak jest, ja mam DVD Pioneer i bierze kazde plusy, minusy i wielokrotnego nagrywania i z zadna plyta nie mialem problemow z odegraniem na odtwarzaczu (nie prawda jest ze nalezy korzystac tylko DVD+R) sprawdz czy na nagranych plytach masz dwa foldery VIDEO_TS i AUDIO_TS (ten drugi folder wiadomo jest pusty ale brak tego foldera na plycie moze prowadzic do tego ze odtwarzacz poprostu nie widzi twojej plyty)

pozdrawiam

B@rtek 08.07.2004 19:00

Haha przyjedź do Konina i zapytaj sie obojętnie w jakim sklepie czy maja jakieś płytki DVD+R/Rw powiedzą że nie mają. Kiedys były ale nikt ich nie kupował. A u mnie jest tak: Komputronik, Optimus, Adax, KeyNet i inne. W żadnym nie ma! Co za miasto!!! Jak chcecie się przeprowdzic do Konina to odradzam!!!

latet 08.07.2004 17:29

Cytat:

Napisany przez barte_k
To że istnieje BookType to ja wiem. I wiem także do czego on słuzy ale co mi po nim jak u mnie w Koninie nie ma nigdzie płytek DVD+R/RW. Wszędzie twierdzą że nikt takich nie kupuje.

Twierdzą tak i mają rację!
No bo jak ktoś mógłby je kupować, skoro ich tam nie ma w sprzedaży? ||

P.S.
Człowieku, gdzie Ty żyjesz? :wow:

latet

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:18.