Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   windows wyrzuca bledy plikow .dll (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-wyrzuca-bledy-plikow-dll-36850/)

memorando 09.07.2004 16:26

Cytat:

Napisany przez joba
scanreg.exe nic nie wykryl
co ciekawe w trybie awaryjnym wszystko dziala ok
zaktualizowalem pliki skanera online mks_vira ale wykryl tylko jakies trojany szpiegujace numery egold i envocash
co ciekawe dzialanie tych trojankow nie bylo widoczne w procesach po nacisnieciu crtl+alt+del wiec moze ukrywa sie u mnie cos jeszcze
jak mozna podgladnac co uruchomione jest jeszcze w tle jesli nie ma tego w crtl+alt+del??
P.S. zna ktos sposob albo jakis program naprawiajacy i podmieniajacy same pliki windy bez potrzeby formatowania dysku?

zassaj z www.filemirrors.com te rzeczy:

1. hirenboots cd
2. spyboot
3. adaware
4. antitrojan
i chyba problem formata zniknie:)

Y@nkee_PL 09.07.2004 15:32

kurde no... a ja juz tamten skasowalem doslownie sekunde przed twoja edycja :ysz:

joba 09.07.2004 15:26

scanreg.exe nic nie wykryl
co ciekawe w trybie awaryjnym wszystko dziala ok
zaktualizowalem pliki skanera online mks_vira ale wykryl tylko jakies trojany szpiegujace numery egold i envocash
co ciekawe dzialanie tych trojankow nie bylo widoczne w procesach po nacisnieciu crtl+alt+del wiec moze ukrywa sie u mnie cos jeszcze
jak mozna podgladnac co uruchomione jest jeszcze w tle jesli nie ma tego w crtl+alt+del??
P.S. zna ktos sposob albo jakis program naprawiajacy i podmieniajacy same pliki windy bez potrzeby formatowania dysku?

memorando 09.07.2004 14:50

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
w mileniaku ??? nie sadze :P

ps. ja bym juz stawial winde na nowo, ale moze nie koniecznie ME tylko 98SE
ogolnie to narzeka sie na ME, wlasnie z tego powodu ze jak juz troszke pochodzi bez formatki to zaczyna swirowac ;)

niebądż złośliwy niedoczytalem jak to me to scanreg.exe może
p.s masz pw pozdrawiam

joba 09.07.2004 13:44

no fakt ME ma swoje humory ale to moj jedyny oryginalny OS (nie zebym posiadal jakiekolwiek piraty ;])
ale najciekawsze jest to ze jesli mam odpalone okienko antywira to po kliknieciu kilku razy OK w okienku z bledem mam spokoj przez 30 do 60 minut :|

Y@nkee_PL 09.07.2004 13:25

Cytat:

Napisany przez memorando
100 % pomaga sfc /scannow
pozdrawiam

w mileniaku ??? nie sadze :P

ps. ja bym juz stawial winde na nowo, ale moze nie koniecznie ME tylko 98SE
ogolnie to narzeka sie na ME, wlasnie z tego powodu ze jak juz troszke pochodzi bez formatki to zaczyna swirowac ;)

echoo 09.07.2004 00:35

A czy instalowałeś ostatnio jakąś giercę? Niektóre gry, a właściwie większość podmieniają biblioteki .dll, także systemowe na własne. W ogóle programiści gier to straszni niechluje, którzy nie martwią się o system tylko o własny produkt. Z tego powodu mam na swoim kompie 2 systemy: jeden do gier, drugi do pracy co i tobie bym polecał.

memorando 08.07.2004 22:49

100 % pomaga sfc /scannow
pozdrawiam

Y@nkee_PL 08.07.2004 18:25

jv16 PowerTools > Czyszczenie rejestru ;)

www.jv16.org

joba 08.07.2004 18:06

argh - jak to mowia userzy windy :P
ale czyszczenia rejestru nie probowalem - nie myslalem ze ma to zwiazek z plikami .dll - jaki jest najlepszy soft do tego?
a jesli rypnela sie sama winda to czy ktos zna jakis magiczny sposob zeby ja naprawic nie tracac calej zawartosci dysku? :D

wiem ze ten komunikat jest glupi ale po tych typu "wystapil blad podczas wyswietlania bledu" nic mnie juz chyba nie zdziwi

bgn 08.07.2004 18:02

sprobowal bym wyjac kosci pamieci i jeszcze raz je wlozył, moze byc w inny bank.
Czasami to pomaga - nie pytaj dlaczego bo racjonalnej odpowiedzi tu nie ma - teoretycznie kosc w banku nie powinna stracic kontaktu.
A jesli to nie pomoze - i wszystkie operacje typu scandisk, czyszczenie rejestru tez - to ani chybi rypnal sie Windows - co nie jest w tym partackim systemie niczym nowym
PS sprawdź tez , czy wentylatory pracuja i czy nie ma zbyt duzo kurzu - przegrzanie procka tez moze powodawac takie objawy.Sam komunikat jest glupi i o niczym nie swiadczy - jedynie o tym, ze cos w sytemie jest nie tak.

joba 08.07.2004 17:56

nic a nic a ze jazda to juz sam zauwazylem... :|
naprawde nie wiem co mam robic, to sie pojawilo praktycznie bez powodu, nie odbieralem zadnych zalacznikow, nawet nic nie download'owalem
jesli to nie jest przyklad zlosliwosci rzeczy martwych to co??

Y@nkee_PL 08.07.2004 17:49

no to niezla jazda :ysz:
a moze cos podkrecales?

joba 08.07.2004 17:43

i tego i tego
gruntowne "tylko" 2 razy ale zwykle po kazdej nie udanej probie przywrocenia normalnosci
jak do tej pory zauwazylem 2 rzeczy:
- w trybie awaryjnym chodzi w miare normalnie
- jesli przy koncu bootowania (w normalnym trybie) uruchomie skanowania antywirem (avast'em) to moge chwile normalnie pracowac (i napisac tego posta ;/)

Y@nkee_PL 08.07.2004 17:39

no ale uzyles gruntownego czy zwyklego skanowania?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:20.