![]() |
Jak wgrać flash do TDK 880N pod Windows XP w emulacji
Witam. Na Macintoshu w trybie emulacji Windows XP moja nagrywarka TDK 880N jest rozpoznawana jako MS/3 :( Dlatego updater firmware TDK880N_1.34.exe nie może jej znaleĽć. Z oczywistych powodów nie mogę zmienić BIOSu. Próbowałem z FlashFixem, ale stwierdza, że nie może znaleĽć jakich¶ stringów:) Z kolei MtkWinFlash rozpoznaje tylko pliki bin lub hex. Czy kto¶ z Was, brdziej do¶iwadczonych, mógłby mi co¶ poradzić?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W ostateczno¶ci trza włożyć do peceta i jakim¶ DOSowym flasherem potraktować :rozwal: |
Chodzi mi nie o fachowców od makówek, tylko o o programik, który ***8222;zobaczyłby***8221; te nowe firmware i wymusił (jak MtkWinFlash) wgranie go na TDK. ***8222;Fachowcy od makówek***8221; z tego co widzę, nawet nie próbowali wyj¶ć poza Pioneera (szumnie zwanego SuperDrive) i ew. combo Toshiby. Wszelkie pytania o bitsetting i kompatybilno¶ć innych nagrywarek, wywołuj± milczenie na forach i katatonię w client support:) (wiem, bo spędziłem już wiele godzin w tym temacie). Aż strach pomy¶leć, że w poniedziałek będę miał jeszcze Neca 2510A. Nawet nie mogę znaleĽć oficjalnej strony z firmware do niego:(
|
Dobra. Zmieniam pytanie. Jakie narzędzie ***8222;wmusza***8221; firmware do TDK 880N i NECa 2500A?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34. |