Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Napisy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/napisy-36861/)

tomall0 08.07.2004 20:00

Napisy

Witam, postępując w/g tego opisu zripowałem dvd, tylko nie wiem jak za pomocą SubRip'a wyciągnąć napisy z plików .vob, wiem ze to raczej do działu dvd ale tam próbowałem bezskutecznie:( A może jakiś inny soft ???

Weron 08.07.2004 20:26

Na tamten artykul to nie patrz on chyba jest z przed 10 lat.
Zobacz na www.divx.howto.pl tam sa bdb artykuly.
Natomiast co do wyciagania napisow to uruchamiasz program wczytujesz voby potem bodajze plik o rozszerzeniu ifo wybierasz jezyk polski czy jaki tam chcesz naciskasz start i on zaczyna znajdowac te napisy.
Pokazuje po kolei literki, a ty wpisujesz ta co on ci pokaze z klawiatury.I tak po kolei jak sie literka powtorzy to on juz ja pamieta i ja pominie.
Program jest prosty i latwy w obsludze.czasami tylko pokazuje dwie literki bo mysli, ze to jest jeden znak wiec wpisz mu te dwie.

echoo 08.07.2004 22:38

Cytat:

Napisany przez Weron
Natomiast co do wyciagania napisow to uruchamiasz program wczytujesz voby potem bodajze plik o rozszerzeniu ifo wybierasz jezyk polski czy jaki tam chcesz naciskasz start i on zaczyna znajdowac te napisy.

Bodajże, najprawdopodobniej, chyba, wydaje mi się,... etc.
Myślę, że jak ktoś udziela pomocy to niech to robi rzetelnie, bo inaczej to zalatuje straszną amatorszczyzną. To tyle mojej złośliwości, chociaż nie zamierzonej.

Weron 08.07.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez echoo
Bodajże, najprawdopodobniej, chyba, wydaje mi się,... etc.
Myślę, że jak ktoś udziela pomocy to niech to robi rzetelnie, bo inaczej to zalatuje straszną amatorszczyzną. To tyle mojej złośliwości, chociaż nie zamierzonej.

Jak sie nie podoba to nie czytaj.Nikt ci nie kaze.Polonista sie znalazl.
Ostatnio tak glupiego komentarza to nie czytalem.
Pomylily ci sie fora to nie tyczy sie polonistyki, stylistyki i innych , podobnych.
Poza tym gdzie ty widzisz w mojej odpowiedzi wyrazy chyba i najprawdopodobniej?
Jesli nie masz juz o czym pisac to lepiej nie pisz bo tylko robisz za statystyke ktora jest najzupelniej zbedna.
Pomijajac juz kwestie upierdliwosci a nie zlosliwosci tudziez .....lepiej nie bede konczyl
Co do watpliwosci twojej w kwesti amatorszczyzny to moge tylko ja potwierdzic.
Jestem amatorem jak wieksza czesc uzytkownikow tego forum.A rzetelnie to sobie poczytaj artykuly w gazetach jesli takie w ogole znajdziesz.

Maly edit i lecimy:
Wiesz co popatrz przede wszystkim na swoje posty bo ja tam tez widze niezla amatorszczyzne ( przeczytalem przed chwila pare)
Nie bede wytykal palcami bo nie oto tutaj chodzi.
Natomiast wniosek nasuwa sie sam i nie trzeba juz wcale zadnego komentarza do tego.
Zenada.

echoo 08.07.2004 23:58

Sorry Vinetou !!!
Jakbym wiedział, że jesteś taki delikatny to bym Cię jeszcze pochwalił. Nie chodziło mi o to żeby komuś dogryźć, tylko, żeby podnieść poziom wypowiedzi ku porzytkowi ogółu.

Weron 09.07.2004 00:15

Cytat:

Napisany przez echoo
Soory Vinetou !!!
Jakbym wiedział, że jesteś taki delikatny to bym Cię jeszcze pochwalił. Nie chodziło mi o to żeby komuś dogryźć, tylko, żeby podnieść poziom wypowiedzi ku porzytkowi ogółu.

To takie wiesz "nie chcem ale muszem"
Natomiast co do podniesienia poziomu wypowiedzi moim zdaniem nie ma takiej mozliwosci.
Na tym forum pisza ludzie w roznym przedziale wiekowym a od tych najmlodszych nie wymagajmy za duzo gdyz nie sa wstanie sprostac tym wymaganiom.
Tutaj akurat nie mam siebie na mysli bo jestem w stanie podolac niektorym wymaganiom i najmlodszy tez nie jestem.
Poza tym naprawde nie trzeba zwracac na jakies detale malo istotne zreszta.
Nie musisz mnie chwalic, nie tego oczekuje.Rozumiem twoje intencje.
Spokojnej nocy zycze.

Ormianin 09.07.2004 08:34

Cytat:

Napisany przez echoo
Sorry Vinetou !!!

... a sam popelniasz bledy ortograficzne, przygadal kociol garnkowi

nimal 09.07.2004 08:39

^_^
nie macie sie o co klocic? przypalcie po jednej plytce z filmem lub gra i bedzie cool ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35.