![]() |
Komp Mi SiĘ Zawiesza!!! Ratujcie !!!
Cześć! Mam pewien problem i sądze, że niektórzy z was mogą mi powiedzieć co jest nie tak.
Jak ogladam film to zawiesza sie w 7 minucie, 27 minucie, 47 minucie i tak po kolei co 20 minut. Jak gram w gierki, ktore musza troche wysilic kompa np. Warcraft 3, Mafia albo cos co ma lepsza grafike to tez sie zawiesza i czasem jak siedze w necie to tez sie zawiesza. Dodam jeszcze, że procek jest "nadpalony" bo przez jakis czas nie działał mi wiatraczek, ale juz jest wymieniony łącznie z radiatorem. Podaje jaki mam sprzęt, bo może się przydać Procesor: AMD Duron 750 MhZ Płyta główna: ECS K7S5A Karta dźwiękowa: zintegrowana Karta graficzna: nVidia Riva TNT2 M64 TV-out - 32 Mb Inne: 256MB Ram Z góry dzięki |
hmm a może zawiesza się bo teraz grafa się przegżewa lub zasilacz już nie może utrzymac odpowiedniego napiecia dla podzespołów
|
Albo prockowi dało się we znaki nadpalenie....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jakie masz stery do tej rivki
z tego co wiem ona nie lubi najnowszych detonatorow i sie potrafi przywiesic - zmien na jakies starsze - np cos kolo 21.xx, szczegolnie jak masz win98 sprawdz jeszcze czy procesor albo chip na karcie graficznej ci sie nie przegrzewaja (dosc prawdopodobna przyczyna - tak bylo u mnie) |
Uszkodzona pamięc RAM ...także może być przyczyną zwisów.
|
Jak co 20 minut, to obstawiam, że coś się uruchamia - jakiś skaner, findfast czy wirus się chce rozesłać.
IMO bardziej prawdopodobne, że to przyczyna softu i OSa niż sprzętu. Przeskanuj antywirem, antytrojanem, sprawdź, jakie procesy chodzą (i wyłącz wszystkie zbędne z autostartu). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:53. |