![]() |
Zwroty
Siemano!!!
Mam pytanie, może troche głupie ale chciałabym uzyskać na nie odpowiedź. Zauważyłem że w wypowiedziach jeśli do kogoś się zwracacie to wstawiacie przed jego nickiem znak @ np. @mr_spock, @Jęzor. Dlaczego?? |
faktycznie ciekawe
@ to lacinskie (i jednoczesnie angielskie) "at" co oznacza w/na a tu sie przyjelo ze "do" :) chyba ze ktos zna inna geneze :) |
Dzięki bardzo. Pozdro
|
Nimal miał racje, ale jest jeszacze jedna sprawa z użyciem @.
jak podkręcisz procek to piszesz dajmy na to 2400@2800. Pierwsza oznacza jaki miałeś wcześneij a druga jaki obecnie :) Ale to pewnie wiedziałeś. |
No to wiedziałem ale nie skojarzyłem z nickami. dzięki za odpowiedzi :>
|
a co oznacza BTW pewnie zaraz się okaże że wiem tylko nie kojaże, a co do @ to znałem :D
|
BTW wiem jak się wymawia: baj the wej (bay the way??)
i znaczy to coś takiego (chyba) ;inną drogą czy jakoś tak, coś przy okazji. JAk się mylę do poprawcie!! |
Cytat:
|
Dziękuje bardzo za objaśnienie
Pozdro ;) |
O właśnie BTW też nie wiedziałem co znaczy. a teraz już wiem
|
tą małpe przed nickiem wytłumaczyłem sobie w ten sposób, że wstawiając ją zaznaczam iż zwracam się do @tej_właśnie _osoby jakbym pisał do tej osoby maila i od tego maila ta małpa :)
|
Cytat:
Tez tak można sobie tłumaczyć i chyba to jest najlepsze kojarzenie. |
A tak BTW to BTW to nie jest Bay The Way tylko By The Way. Bay to zatoka AFAIR.
|
@Mily666 - ;) IMO z tym @ chodzi o to, ze znaczek graficzny lepiej zuca sie w oczy niz zwykla literka, jak jest @ to odrazu wiadomo, ze zwracamy sie do tej osoby. jak jest sama xywka to mozemy nawiazywac do jakiej wypowiedzi tej osobi itd.
tak mysle... genezy nie znam, ale nie jest to jakos szeroko rozpowszechnione w necie. |
@mr_spock też prawda
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18. |