![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja mysle, ze moze... zamiast dowodu osobistego legitymuj sie zagranicznym paszportem...
moze pomoze... nie zaszkodzi sprawdzic ;) |
Aha jeszcze jedno. Czy drugie obywatelstwo mnie w jakiś sposób ratuje? Wydaje mi się, że tak, ale w jaki sposób to nie wiem
|
Cytat:
|
|
Kategoria D odpada, właśnie z tego powodu, który podałeś. :blee:
|
Kategoria "D" to nie jest najlepsze rozwiazanie.Pozniej moga wystepowac problemy z praca.Nigdy nie wiadomo jak zycie sie ulozy i co bedziemy robic w przyszlosci, a kategoria "D" blokuje niektore mozliwosci.
Dla przykladu historia mojego kolegi: Otoz jak on stawil sie na komisje lekarska to byl caly w gipsie bo mial zlamany obojczyk i cos tam jeszzce (przewrocil sie na rowerze).Komisja od razu dala mu "D". A teraz po 10 latach kolega chcial zglosic sie do strazy granicznej i powiedzial mi, ze z miejsca odpada z racji posiadania kategori "D". A zmienic to teraz na "A" ciezka sprawa. Takze warto sie nad tym powaznie zastonowic zanim zacznie sie kombinowac :) Lepiej sie zakrecic kolo jakiejs szkoly, uczelni itp. A do wojska to nie idz szkoda czasu.Ja sam mam odroczenie do konca chyba wrzesnia. Pozniej moga sie na mnie przyczaic z racji tego, iz studia koncze ale nie sadze, zeby juz mnie wzieli. |
Tak mam kategorię A, którą dali mi już ze 4 lata temu...
|
od decyzji kamisji lekarskiej :)
Napisz ,że Twój stan zdrowia fizyczno-psychiczny sie pogorszył i i chcesz jeszcze raz przejść badania lekarskie ...tak szczerze to już nie pamiętam co napisałem, to było prawie 10 lat temu :) ps.Mam nadzieje ,że dobrze Cię zrozumiałem i że masz już kategorie/? |
Maciej, odwołanie od czego? Służby wojskowej? Co tam się pisze? :ysz:
|
Napisz odwołanie ,ja tak zrobiłem ,gdy już jechałem po bilet. Po dwóch tygodniach przyjeli ,po m-c dostałem znów skierowanie na badania lekarskie no i się udało z kat A dostałem D ;p
|
Chyba napisze podanie o służbę zastępczą, chociaz często pracuje za granicą i mnie nie ma, więc syf to dla mnie duże plecy :/
|
Ciapek ma tez pomysl. Możesz oswiadczyc ze jestes jedynym zywicielem rodziny. Mojego kumpla nie wizieli chociaz prosil wku ze chce isc do woja. Wojsko woli nie brac takiego kolesia bo potem musi placic jemu zołd i zonie kase na dziecko.
|
Tak jam mówi (czytaj pisze) Loczek nic innego raczej Cie nie uratuje chyba, że jakiś wypadek, jestes już drugą osoba mającą taki problem...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52. |