![]() |
hmm a da rade złamac dostęp do całego kompa???
|
A te programy łamią o ile dobrze mi wiadomo hasła do udostępnionych zasobów np. \\SharedDocs na XXX.
|
hmm ten komp w sieci chce abym podał hasło do niego do zasobu sie nie moge dostac ;/
|
Gallus_anonim musisz podać nazwę zabezpieczonego zasobu.
|
Cytat:
W domciu mam serwer + 3 kompy. Serwer ma sam ntfs, a dwa z pozostałych kompów mają 2 osy - win98 i xp. Z obydwu bez problemu sięgam do zasobów na serwerze. W pracy podobnie - wszystkie serwery i większość klientów są na nt4/win2k, ale jest jeszcze sporo win98 - bez problemu 98 zagląda do udziałów udostępnionych na innych kompach. Może to Cię zszokuje, ale jak postawisz sambę linuxie, to komputery z windowsem też widzą udostępnione pliki :wow: Jak chcesz poznać te tajemne sztuki - odwiedź google. Skoro nie udaje Ci się połączyć z udziałem na NTFSie, to znaczy, że masz źle skonfigurowane (albo dobrze - w zależności od tego, czy powinieneś mieć tam dostęp) udostępnianie. |
Cytat:
Powodzenia :haha: :D |
A mi jakoś PQwak nie pomaga, może znak ktoś inny sposó
|
To jest PQwak który łamie hasła na xp? hmm nie wiedziałem :D Mógłbym też prosić tutaj: ziele@tlen.pl
|
Cytat:
Ad. 2 sorki, nie doczytałem ;) |
Cytat:
ad 2. Ja nie chce stawiac FTP tylk zrobić stronke które będzie widoczna w siecipo wpisaniu mojego IP |
Cytat:
PQwak 2 działał mi pod XP Ad. 2 Serv-U + google--> "Serv-U + poradnik" |
ad1. Ale może coś możecie polecic do łamania ???
ad2. A jak i czym postawic tens server http tak żeby był widoczny w sieci lokalnej, bo w necie to nie potrzebuje ??? |
Ad. 1. echoo wypisuje bzdury. Jak folder jest udostępniony w sieci, to nie ma znaczenia, jaki ma system plików (w sieci widać go z linuxa, windy czy innych OSów). Podejżeć hasła się nie da - można natomiast je łamać (ale to nie tematyka tego forum).
Ad. 2. Tak, stawiasz serwer http i jazda (a jak miły admin przekieruje jakiś port, to i z zewnątrz da się dostać wpisując adres typu www.serwer.com:90 - gdzie serwer to maszynka z wyjściem w świat - oczywiście jeżeli ma zarejestrowaną domenę, jak nie ma domeny, to trzeba po IP albo no-ip.com). |
AD2: Jest taka możliwość bo ostatnio kolega dał mi swoje ip z LANa i zobaczylem stronke pokazuującą jego aktywnośc w necie(czy ściąga). Niestety nie wiem jak to zrobil bo mnie to nie interesowało a teraz wyjechał...
|
@ @ndy dzięki za programik, wypróbuje później bo akurat ten komp jest wyłączony
@ echoo Ja mam Wina XP, więc zobacze te pliczki o ile się tam dostane, ale też dzięki za odpowiedz. PS czy bez instalacji jakiegoś servera się nie uda??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:05. |