![]() |
Aktualizacja BIOS'u - mały problem
Cze. Mam taki mały problem, po dokonaniu aktualizacji Biosu AMI z wersji 5.90 do 6.00 i uruchomieniu kompa wyskakuje mi komunikat CMOS/GPNV Checksum bad i daje mi mozliwość wyboru miedzy uruchomieniem Setupa i wczytaniu ustawien domyślnych. Po wybraniu czegokkolwiek komp uruchamia sie dalej, tylko sporo dłużej, wiecej nie pokazuje tego komunikatu. Jak sprawdzam wersję Biosu wyskakuje mi że mam wersję 5.90 a podczasz aktualizacja wywala komunikat że aktualizacja Biosu akończona powodzeiem. NIe wiem o co tu biega. Przy wcześniejszy aktualizacjach obyło sie bez żadnych problemów.
Szukałem w Google.pl i znalazłem tylko jedną odpowiedz która nie wiele pomogła. Proszę o pmoc. Pozdro |
po aktualce biosu zaleca sie zkasowanie ustawien zworka i po tym wczytanie ustawien domyslnych (load bios defaults albo load optimal settings)
|
Dzieki ;) :piwo:
Pozdro |
I dalej wykrywa mi wersję 5.90 chociaż Bios się zmienił (nowe opcje), komp się za***iści muli, nawet ponowna instalacja wina nie pomogła. Może to ma związek z popieszczeniem mojego modemu błyskawicą ??
Pozdro |
Jak sie super muli to moze Ci sie Cache wylaczyl...
|
Aż tak bardzo to nie, ale sprawdzę
Pozdro |
Cytat:
Pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:27. |