![]() |
Czytam i czytam na temat plyt nagranych w a pozniej odtwarzanych w stacjonarnych odtwarzaczach i doszedlem do wniosku ze jednak bladzimy, sprawa do konca nie jest wyjasniona . Przetestowalem kilka nagrywarek Liteona i jedna NEC-a , i co zauwazylem moze ktos na cos wpadnie bo ja nie rozumiem zaistnialej sytuacji .
Wczesniej posiadajac nagrywarke NEC bezproblemow nagrywalem filmy na plytach tanich typu Platinum DVD+R Esperanza DVD+R byly one widziane przez moj odtwarzacz Panasonic RV32 . Po wymianie na nagrywarke Liteon 812S czy 832S z fabrycznym biosem i nagraniu plyty Verbatim TDK, PLatinum ,Esperanza czy Sony DVD+R nie sa widziane przez moj odtwarzacz NO DISC natomiast plyty DVD -R sa czytane bezproblemowo co prawda te tanie po nagraniu wykazuja duza ilosc bledow ale sa czytanie i generalnie nie zacinaja sie ,zastnawiajace jest dlaczego plyta DVD +R nagrana w NEC-u jest widziana przez stacjionarny odtwarzacz a nagrana w Liteonach nie . W Nagrywarce Liteon wymienialem biosy i nic to nie dalo za kazdym razem NO DISC w odtwarzaczu Panasonic , nagrywalem w NERO i DVDShrink. P.S mialem kilka nagrywarek Litona wiec nie moze to byc problem w sprzecie. Plyty ktore nie byly widziane w moim DVD rowniez nie sa widziane w innym Panasonicu. Tanie odtwarzacze DVD widza je i odtwarzaja bezproblemow |
super, czy ktoś może mi przesłać vs05 do liteona 812s? lesio20@interia.pl PROSZĘ tylko nie wszyscy na raz...:)
|
polecam
dvd player , dobra marka i gra wszystko ,all region !/format
http://www.harmankardon.com/product_...D%2022&sType=C |
Bez jaj :wow: Zrobił to :wow: :)
|
Wszystko wskazuje, że się jednak będę bezwstydnie chwalił :)
Jak unowocześnić stary odtwarzacz 1 Jak unowocześnić stary odtwarzacz 2 W akcie desperacji ze starego Grundiga GDV-130 i starego napędu DVD LG DRD-8120B zrobiłem nowoczesną maszynę, która czyta wszystko co się rusza :) I to wszystko z użyciem śrubokręta... Potrzeba matką wynalazków miner |
Cytat:
P.S. Sam się jeszcze żadnego stacjonarnego nie dorobiłem, choć z drugiej strony... nawet jakby mi ktoś dał, to i tak używałbym go chyba wyłącznie do testowania nagranych płytek :cool: latet |
Ja mam przez taka małą tasmę :buu: A jakby ktoś tak podpiął nagryware i coś nagrał to by był szok (mażenia). Wyobrażacie sobie dvd za 250zł + nagywara za 250zł= 500zł stacjonarna nagrywara dvd :idea:
|
Cytat:
A co do zdolności, to żadna to zdolność. W wielu stacjonarnych napędach czytnik jest podpinany przez zwykłą taśmą IDE. miner P.S. NO i mam 5xnagrany jeden film. Jakąś wypożyczalnie bym otworzył, albo prezenty będę dawał... |
Cytat:
Za stary odtwarzacz - proste! Czym tu się przejmować? Ważne. że płytki są wypalane OK, bo one mają przeżyć jeszcze nie jeden odtwarzacz (naiwny) :mruga: Cytat:
latet |
Cytat:
Ani DVD-R, ani czyszczenie optyki nie pomogły. Problemy na Grundigu GDV130 są i wszystko wskazuje, że będą. Gdy "przesiadłem" się na Panasonica DVD S-47, każdy egzemplarz (DVD+R x4, DVD+R x2.4, DVD-R, DVD-ROM x4, DVD-ROM (VS05)) chodził koncertowo. Oczywiście nie obejrzałem całego filmu pięć razy ale sprawdziłem newralgiczne pukty. Wniosek jest prosty - Lite-On pali dobre płyty to mój odtwarzacz stacjonarny jest już starutki i nie radzi sobie z nagrywanymi nośnikami. Wniosek najgorszy z możliwych ale prawdziwy. I jeszcze jeden eksperyment - podpiąłem zamiast napędu który jest w Grundigu moje stare LG z komputera. Oczywiście problemy zniknęły jak ręką odjął. Tylko to jest napęd x12 i stanowczo za bardzo hałasuje, pomijając już to, że nie da się go wepchnąć do obudowy Grundiga... miner |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Skorzystałem z Twojej rady i (bez przekonania) zmieniłem firmware na VS05, oczywiście nic to nie zmieniło. Dalej stoję w tym samym miejscu co wczoraj wieczorem. Dla potwierdzenia, ze zmiana firmware nic nie zmienia dołączam ukochane tutaj zrzuty z kprobe - myślę, że nazwy plików tłumaczą o co chodzi. Skoro skończyły się racjonalne metody na poprawę pora na metody bezsensowne. Ide kupić firmową DVD-R i zobacze jak się sprawuje. Potem zostaje mi już tylko zwalenie winy na stacjonarne DVD :) miner |
Cytat:
|
Cytat:
|
Znowu problem z liteOnem. Na moim Pionku 444 płyty wypalone Pionkiem 106 chodzą bardzo dobrze. Strach więc kupować LiteOna 832. Pewnie lepiej już NECa DL albo czekać na Pionka DL.
Jabba |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:33. |