![]() |
Z jaka predkoscia nagrac plyte AudioCD?
Mam dosc sporo piosenek na MP3. Chce sobie je wypalic na plytach w postaci AudioCD, zeby potem odsluchac na wiezy (stara ta wieza).
Z jaka max predkoscia moge nagrac, zeby ta wieza odczytala tak nagrana plytke? Kiedys wypalalem z predkoscia 16x-24x i wieza nie łyknęła tej plytki. Z kolei jak nagralem z predkoscia 4x to plytka dziala. |
z taka przy ktorej bedziesz mial najmniej bledow
w przypadku nowych nagrywarek i nowych plyt najczesciej jest to 16x, ale moze byc to np 8 albo 24 - musisz potestowac, bo nie ma reguly moze sie tez okazac, za najwyzsza jakosc masz przy 16x, ale wieza nie lyknie nic szybszego niz 8 - ot tak dla jaj, wtedy chyba nie bedziesz mial problemu z doborem predkosci ;) przeczysc laser w wiezyczce - powinno pomoc czytac ;) |
Jak chcesz AudioCD to nie szybciej niż 12x a najlepiej 4x lub 8x
Pozdro |
hmmm zależy od tej wieży, zależy od płyt jakie najchętniej łyka.
No nie wiem. Ja polecam 12X-16X. Ale jak ona nie trawi takich speedów to zwolnij... |
dobra plytka (np verbatim) i x16
na slabszej (takiej za 1zl) x8 max |
Gratuluję nowatorskiego pytania.
Wiesz, że nikt nie miał jeszcze tu takiego dylematu? |
Cytat:
@CrazyLucas Wypalam wlasnie verbatimy, ale tylko z predkoscia 4x bo mi wieza nie lyka i pomyslalem ze to wina mojej wypalary. A normalnie jak wypalam plytki z filmem lub danymi to wypalam z predkosci 16x - 32x, bo wiem ze wtedy mam najmniej bledow. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50. |