![]() |
Autoodtawrzanie w XP Pro - czy jest możliwe?
Autoodtwarzanie w moim XPku działa bez zarzutu, jednak jest pewne małe ale
Jestem z natury estetą i chciałbym móc skonfigurować system tak, by ten po włożeniu pustej płytki włączył Nero Express... podobnie jak włącza Explorera Windows w chwilę po wykryciu płyty z obrazami czy Media Player w chcwili gdy wykryje płyte z muzyką... Czekam na odpowiedź :help: |
Prawym na ikonie nagrywarki/Właściwości/Autoodtwarzanie
W typie zawartości wybierz "Pusty dysk CD" a w akcji do wykonania wybierz program który ma się uruchomić. pozdr. |
Spoko, tyle to sam widziałem :spoko:
Pytanie brzmi: Jak wepchnąć ikonę (symbolizującą program Nero) do okna wyboru możliwości autoodtwarzania? :help: |
primo potrzebujesz tweakui - darmowy tweaker z pakietu microsoft power tools (na stronie microshitu do sciagniecia) - tam masz opcje tworzenia handlerow - powiazan rodzaji plyt z programami
secundo musisz wlaczyc nagrywanie dyskow w windzie oraz autostart niestety ta usluga moze sie grysc z nero, a i tak nie gwarantuje ze autostart bedzie ci dzialal poprawnie co wiecej nie wystarczy wlaczyc taka opcje w nero - moze zadzialac, ale nie musi ;) powodzenia |
Dzięki...
ściągnąłem otworzyłem ale... opcja nagraj płyte jest ZAJĘTA przez alkochol120% którego nie mam juz od roku... |
nierozumie - jak to zajeta?
w ms tweakui samemu tworzysz dowiazania - tyle ile chcesz dla danego rodzaju plyt potem we wlasciwosciach napedu w zakladce autoodtwarzania dla kazdego rodzaju plyt wybierasz akcje domyslna i powinno dzialac, choc po zmianie czegosw sterownikach napedow winxp lubi sobie przestawiac, ale dzialac powinno |
fakt...
baakaaa desu... gomen... dzięki za pomoc... pozbyłem sie Alkoholowych handlerów i wstawiłem Nero'na LETS BURN BABY!!! |
Mała uwaga na koniec...
wypaliłem 3 płyty od czasu zmiany... z wynikiem: 2 Ok 1 się walnęła i to tak że zgasiła mi prąd w kompie... usunąłem więc ten wodotrysk... |
ostrzegalem... coz windows zmiennym jest
proponuje przesiadke na 2k3 - powinno pomoc ;) |
Spoko...
sam jeszcze tez potrafię Nero włączyc a zresztą mnoze to przez jakośc płytek? Kto ich tam wie... jak dostane lepsze spróbuje znowu... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12. |