![]() |
TTG 01 jaki to producent
Kupiłem płyty TDK DVD-R z kija. Zamiast wyświetlać jak zawsze TYG 01, wyświetla TTG 01. Mam pytanie co to za produkcja i czy nie ma z tymi płytami problemów. Cena atrakcyjna 5,30 zł.
|
Cytat:
Za sztukę? :O Z kija? :blee: Zobacz chociażby tutaj albo tutaj Zreszta wpisz w opcję 'szukaj' TTG01 a wtedy zobaczysz coś ciekawego :tak!: |
Nagrałem dwie takie TDK TTG01 (kupione po 6 zł w grubych pudełkach) i wykresy pokazują "zęby piły".
Ponoć to nie świadczy dobrze o jakości nośnika: http://www.xyz.jabluszko.net/screeny/47.png http://www.xyz.jabluszko.net/screeny/48.png Latet |
JackW, sprawdź please, czy też uzyskasz "zęby piły".
latet |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
Możliwe, że różne nagrywarki "lubią" różne nośniki. Możliwe, że trafiłem na nieco inną partię płytek. Możliwe, że czytnik COMBO, na którym robię testy, ma swoje fanaberie. W sumie bardziej niż "zęby piły" na niektórych płytkach, martwi mnie peak PI/PO zawsze w tym samym miejscu na wszystkich nagranych u mnie płytkach. Czy to jakaś wada nagrywarki? Ale to zwykły peak, niegroźny, nie wpływa na odczyt i kopiowanie. Tylko czemu zawsze w tym samym miejscu? latet |
Patrząć na powyższe wykresy, jeszcze mam pytnie - czy ktoś wie, dlaczego jak ustawię ograniczenie prędkości (przy teście) do 4x, to 4x osiągam dopiero na koniec płytki? U wszystkich widzę wtedy płaską linię na poziomie 4x.
latet |
Cytat:
Swego czasu poruszyłem podobny problem (a właściwie ten sam) - tylko, że na temat Liteona Podobno taka jest przypadłość chipa Mediatek Ale co w LG siedzi? Może jakieś licho?:zly: |
Cytat:
Cytat:
|
[QUOTE=pawelblu]Tego piku NIE MA !![/QUOTE]
Faaaajnie! Faaaajnie! :jupi2: |
Cytat:
Myślę, że jeśli wszystkie swoje płytki testuję na tym samym COMBO, to jednak jakieś tam rozeznanie mi to daje, choć być może moje wyniki nie są bezp. porównywalne z wynikami innych, uzyskanymi na nagrywajkach. No, ale aż tak strasznie odmienne to COMBO być nie może, skoro nawet ten peak-widmo pojawia się w takim samym miejscu :-) latet |
Cytat:
W kazdym napedzie to bedzie sie pojawiac gdzie indziej. Ja Ci tylko mowie ze wyniki plyt DVD na Combo sa niemiarodajne (co z tego ze powtarzalne ze wzgledu na umiejscowienie tego skoku ktorego pozycja jest przypisana do indywidualnego napedu a nie do plyty - to jest naturalne). Jak juz mowilem ten pik powstaje przy odczycie a nie przy zapisie wiec go fizycznie w tamtym miejscu plyty nie ma. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52. |