Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Mp3 Na Dvd !!!! Jak??????? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/mp3-dvd-jak-37004/)

cnn99 12.07.2004 13:09

Mp3 Na Dvd !!!! Jak???????

Chce Wypalic PŁytkĘ Mp3 Na Dvd I Nic Z Tego Nie Wychodzi!! Co Musze ZrobiĆ??

Robs 12.07.2004 13:12

Przeszukać forum :czytaj: :czytaj:

cnn99 13.07.2004 10:37

Cytat:

Napisany przez Robs
Przeszukać forum :czytaj: :czytaj:

Przeszukałem "prawie" całe forum i niestety nie znalazlem rzetelnej odpowiedzi na moje pytanie!! Jesli nie wiesz jak to zrobic to moze lepiej nie pisac nic !!
Jesli jest ktos kto wie jak to zrobić to prosze o odpowiedz.
Ja przynajmjniej przyznalem sie ze nie wiem jak to zrobic!!!

Tomuś 13.07.2004 10:45

Niepotrzebnie się denerwujesz, bo faktycznie przy odrobinie cierpliwości znajdziesz odpowiedź w archiwum boarda. Kolega Robs z pewnością należy do tych co wiedzą więcej niż nie jeden z nas. Twój problem rozwiąże np: WinOnCD 6.0, Audio DVD Creator, Easy DVD Creator, DVD+Audio Creator ... i jeszcze kilka innych programów. Pozdrawiam.

cnn99 13.07.2004 11:46

Dzieki za rzetelna odp

Cytat:

Napisany przez Tomuś
Niepotrzebnie się denerwujesz, bo faktycznie przy odrobinie cierpliwości znajdziesz odpowiedź w archiwum boarda. Kolega Robs z pewnością należy do tych co wiedzą więcej niż nie jeden z nas. Twój problem rozwiąże np: WinOnCD 6.0, Audio DVD Creator, Easy DVD Creator, DVD+Audio Creator ... i jeszcze kilka innych programów. Pozdrawiam.

Dzieki za rzetelna odpowiedz :) To lubie i tylko o to mi chodzi

ratat 13.07.2004 11:56

Nagrałem płytę DVD z mp3 jako normalny projekt z danymi w Nero 6. Sprawdziłem u znajomego na DVD stacjonarnym Yamaha i bez problemu odtwarzało - jedyny mankament to wyświetlanie nazw utworów tylko na ekranie TV. Pewnie dużo tu zależy od samego czytnika...

Ale skoro pojawił się taki temat - czy jest jakiś model DVD, który widzi także pliki .mpc i .ogg?? Mam sporo albumow w takim formacie juz nagranych na dvd, wiec chetnie kupilbym odtwarzacz z takimi mozliwosciami zamiast zwyklego CD.

Ryzek2002 03.08.2004 13:59

Ja w Audio DVD Creator nie znalazłem opcji by nagrać płytę z mp3. Gdy wskazuję pliki mp3 to i tak przerabia je na płyte Audio DVD i 5 plików mp3 zajmuje ok 200MB więc to nie to. Fakt że odtworzy wtedy to pewnie każdy odtwarzacz dvd ale to nie to.

ratat 03.08.2004 18:25

Cytat:

Napisany przez Ryzek2002
Ja w Audio DVD Creator nie znalazłem opcji by nagrać płytę z mp3. Gdy wskazuję pliki mp3 to i tak przerabia je na płyte Audio DVD i 5 plików mp3 zajmuje ok 200MB więc to nie to. Fakt że odtworzy wtedy to pewnie każdy odtwarzacz dvd ale to nie to.

No pewnie, że tak będzie:) Nagraj jako zwykły projekt pod Nero i zobacz, czy chodzi. 3 PLN za eksperyment to niedużo...

Ryzek2002 03.08.2004 21:12

Cytat:

Napisany przez ratat
No pewnie, że tak będzie:) Nagraj jako zwykły projekt pod Nero i zobacz, czy chodzi. 3 PLN za eksperyment to niedużo...

Jak pisałem w innym poście... Ja mam taką sytuacje... stacjonarne DVD odczytuje i odtwarza płyty cd-r z mp3... gdy mp3 nagram na płytę dvd to odczytuje ją, pokazuje zawartość katalogów i pliki mp3, można się po nich poruszać... a jak włącze odtwarzanie to udaje że czyta ale nic nie odtwarza... nagrywam nero... czy to wina programu czy płyty... bo wnioskować można że jak odczytuje zawartość mp3 z płyty dvd to i powinno je odtwarzać

Jabba the Hutt 03.08.2004 21:21

Cytat:

Napisany przez Ryzek2002
Jak pisałem w innym poście... Ja mam taką sytuacje... stacjonarne DVD odczytuje i odtwarza płyty cd-r z mp3... gdy mp3 nagram na płytę dvd to odczytuje ją, pokazuje zawartość katalogów i pliki mp3, można się po nich poruszać... a jak włącze odtwarzanie to udaje że czyta ale nic nie odtwarza... nagrywam nero... czy to wina programu czy płyty... bo wnioskować można że jak odczytuje zawartość mp3 z płyty dvd to i powinno je odtwarzać

Widocznie Twój odtwarzacz nie jest w pełni kompatybilny z opcją dvd-mp3. Sprawdź to na www.dvdrhelp.com. Audio DVD Creator zamienia twoje mp3 na AC3 (DD 2.0). W ten sposób powstaje płyta DVD-Video, gdzie Video jest ograniczone do plansz menu i plansz oznaczających poszczególne Titlesy. A ścieżka dźwiękowa jest własnie DD 2.0 albo (jak robiłeś to z WAWów to może być PCM stereo).

A jak Ci to nie odpowiada kup nowy odtwarzacz z opcją dvd-mp3 ;) .

Jabba

Ryzek2002 04.08.2004 20:08

hmmm ma dekoder mp3 i widocznie zgodny jest tylko z cd-r mp3 a z dvdmp3 widocznie nie. Na www.dvdrhelp.com nie ma mojego zestawy dvd z głośnikami a drugi odtwarzacz LG 5183 ma to samo cdr z mp3 czyta dvd już nie. By mieć dvd-mp3 nie będę ich zmieniał... ważne że cdr-mp3 działa :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02.