![]() |
prosba o wyrażenie opini
Czy nosniki esperanza złote i datex zielony są nosnikami dobrymi?? pozatym z jaka prędkością maksymalna na nich palic aby osiagnąć najwyższą jakość wypalania?? pozdrawiam
|
Ja nagrywam na esperanzach filmy od paru miesięcy i powiem, że jakość tych płyt została poprawiona. Co do Datexów to się do nich nieprzekonałem i już na nich nie nagrywam...
|
Ja na datexach zielonych nagrywam AudioCD i musze powiedziec że ani nowa wieża (ma jakieś 2 miechy) ani stara (5 lat) nie ma z nimi problemów. Na esperanzach nagrywam czasem dane i też nuie mam zastrzeżeń. Datexy wypalam 8x i piosenki brzmią bardzi dobrze natomiast dane jade na maxam czyli 52x i też nie mam zastrzeżeń.
|
esperanza to b.dobre płytki nagrywają się bardzo dobrze z małą ilością błędów C1.
|
Ja na Datexy nagrywam filmy, Jade 24 ponieważ przy wiekszej predkosci czasem potrafi zwalić się płyta. Ale to w zupełności wystarcza. Jeest bardzo dobra jakośc nagrania przynajmiej. A co do esperanzy-zadnych zastrzeżeń.
Ostatnio nagrywałem na datexy z napisem EU, kto wie co to znaczy?? Wydawały się jakieś lepsze. |
Europa :)
|
kupilem esperanze silver blue, silver silver , i dj audio . powiem tak dj audio na 2 jedna zwalona przy razy 12 a druga którą palilem 16 wyśmienicie się wypalila. co moze być przyczyną?
|
przypadek ;) , predkosc spoza indexu, interwencja boska, jakis soft w tle cos trzepnol porzadnie, wadliwy egzemplarz...
|
Cytat:
Dla mnie te płyty są "dobre", ale nie b.db. :) |
Jak dwa miesiace temu dostalem zwrot 2000 plyt "boskiej" Esperanzy, powiedzialem NO WAY! Juz nie zamawiam do hurtu:)
|
Cytat:
|
Ja tam sentymentow do esperanzy nie czuje... nie używam, bo kiedys nagrywałem i mi sie nie spodobało :P... Używam wyłacznie TDK oraz Verbatim :)
|
qrcze te silver blue są lepsze od datexów niedość że błędów malo na razy 32 to jeszcze daja się czytać na moim testowym cdromie litka:) zobaczymy za pół roku mam plytki hawka palone na maxa półtorej roku temu są czytane a mam mmore imation po pół roku nic ich nieczyta:) w każdym dobre są espery azle datexy dobre na razy 24 palenie
|
Jak by ktoś chciał zrobię w nocy testy datexów esperanz różnych(silver-blue, silver-silver, dj audio(podobne do tych gramofonowych od verbatima) i sony (sonycdki mają erorów 18 w/g kproba) mam nawet verbci kilka ale dvd:)
|
Wiele razy już poruszany był temat wyższośsi płyt X nad Y i ciągle powtarzają się Esperanzy, Akosy, Datexy, MMore itp. chłam (bez obrazy). Czy nie znacie takich firm jak: Sony, TDK, Dysan? Różnica w cenie jest niewielka (50 szt. Esperanzy za 50 zł kontra 50 szt. TDK za 60 zł ). Uwierzcie mi że warto, bo o ile zaraz po nagraniu nie widać różnicy, to za rok lub kilka lat może być ona znacząca i "tańsze" płytki mogą być już nieczytelne. Ja musiałem już wyrzucić kilka starszych tańszych płytek bo nie mogłem ich odczytać, a na innych Nero pokazuje już "żółte" sektory których wcześniej nie było. Natomiast markowe płytki są 100% ok. A jaka jest cena waszych danych?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:45. |