![]() |
miniDV, Digital8, Hi8, czym odczytywać
Witam,
Mój prolem jest dość nietypowy. Mam pytanie czy jest jakaś inna opcja żeby można było odczytać maksymalnie dużą liczbę taśm od klientów czy jedynym wyjściem jest kupno 6 kamer. Zaczynam usługowo zgrywać z różnych nośników na DVD i to jest mój największy problem, nie stać mnie na zakup kilku kamer, może są jakieś uniwersalne czytniki proszę Was o porady. Michał Gapiński www.migland.pl |
Cytat:
Wiec juz mialbys 2 formaty z glowy ;) |
Digital8
Digital8 czyta i nagrywa także Hi8, a niektóre modele np. SONY DVR125 czyta nawet Video8. Nie wiem czy istnieje Kaseta matka Digital8 do której można by było włożyć kasetkę z miniDV? Nie wykluczone że coś takiego istnieje.
|
Niemożliwe
,,Nie wiem czy istnieje Kaseta matka Digital8 do której można by było włożyć kasetkę z miniDV? Nie wykluczone że coś takiego istnieje."
Niemożliwe przecież DIGITAL 8 a miniDV to dwa różne formaty cyfrowego zapisu. :boks: |
Zdaje mi się że format zapisu jest ten sam tylko na różnych nośnikach. Pisząc format mam na myśli parametry DV (rozdzielczość itd). Może różni się sposobem zapisu na taśmach o różnej szerokości. Tak czy inaczej w najgorszym razie dwie kamery rozwiązują problem a nie sześć.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:52. |