![]() |
Witaj Kazik.
Zainstalowalem CDMate i sprobowalem zrobic image. Pojawia sie jednak blad przy kopiowaniu cylindra 22. Tam znajduje sie sektor o niestandardowej dlugosci. Wiem to z programu Anadisk. Anadisk potrafi to skopiowac, ale nie zapisac :smutny: Musze niestety jechac do Krakowa, ale moze tam znajde kogos, kto potrafi napisac program kopiujacy dyskietke doslownie bajt po bajcie. Zycze wszystkim milego weekendu :mruga: i czekam na dalsze pomysly :idea: |
Nie, tego nie probowalem. Nie korzystalem nigdy z CDMate, ale jeszcze dzisiaj sciagne i sprobuje. Jesli nic z tego nie wyjdzie to sprobuje jeszcze w Krakowie wsrod znajomych popytac. Dzis jade do Polski.
Na razie dzieki :papa: |
A próbowałeś zrobić obraz dyskietki którymś programem do wypalania płyt. CDMate v2.5.4.17 jeśli się nie mylę ma w narzędziach funkcję zrzucania obrazu dyskietki. Spróbuj, może zrzuci, mając pełny obraz w zjadliwym formacie będziesz mógł kombinować co dalej z tym fantem robić.
|
Cytat:
Probowalem zapisac na dysk obraz dyskietki (anadysk, funkcja dump), ale potem nie moge tego obrazu przekopiowac na dyskietke. Ten program zachowuje sie inaczej pod DOSem, Win98 i W2k. Najlepsze efekty sa pod Win98. Moze jest jakis program rezydentny? Gdzies o tym slyszalem. Dzieki wszystkim za pomoc :glaszcze: |
Cytat:
|
Nie chce mi się wierzyć, że dyskietki nie można skopiować. Przecież ktoś ją nagrał. Spróbuj jeszcze programem "WinImage". Może podasz do jakiego programu ta dyskietka jest niezbędna, lub do czego ta dyskietka służy.
|
witaj kazik.
anadisk znalazlem i wydawalo mi sie, ze moj problem zostal rozwiazany. program przeczytal cala dyskietke listujac wszystkie sektory wraz z bledami. trudnosc pojawila sie jednak przy zapisaniu nowej dyskietki. :smutny: przy 22 cylindrze (ostani sektor na tej sciezce ma wadliwa dlugosc) wyswietla sie nagle komunikat, Drive A: not ready i zapis zostaje przerwany. :'( nadal nie wiem jak to ugryzc. czy istnieja w ogole dyskietki, ktorych nie mozna skopiowac ??? dyskietka nie jest wadliwa - sprawdzilem... w kazdym razie dziekuje ci bardzo za rade i interesujacy program... |
Spróbuj programem "Anadisc", jeżeli będziesz miał problem ze znalezieniem to podaj namiary, podeślę.
|
witaj wolf.
badcopypro skopiowal wprawdzie wszystkie pliki, ale opuscil zle sektory. podejzewam, ze wlasnie tam miesci sie informacja producenta. nie znam niestety nikogo z dobrymi znajomosciami sterownika stacji dyskietek, bo moze taki "czarodziej" znalazlby jakies rozwiazanie... |
wydaje mi sie, ze jest w porzadku. ale dla pewnosci sprobuje wgrac licencje z kompa na dyskietke. slyszalem kiedys o takim zabezpieczeniu jak przesuniete sciezki. moze to ten rodzaj zabezpieczenia? niestety nie jestem w tej dziedzinie asem...
|
A programik BadCopyPro ? może on pomoze
|
a może skopana jest ta dyskietka?
|
Cytat:
sprawdzilem wszystkie programy oprocz procopy (nie znalazlem jak na razie), ale nic nie chce tej dyskietki ugryzc. :smutny: juz nie wiem, co moge jeszcze wyprobowac... |
|
copy floppy...
hi, to troche zly dzial, ale...
czy ktos wie jak skopiowac zabezpieczona dyskietke licencyjna? "floppy image" i "diskdupe" nie pomagaja :smutny: "floppy image" wykazal 3 bledne sektory... nie wiem jak to ugryzc, a to dla mnie bardzo wazne... nie moge znalezc zadnego info na ten temat, chyba zle szukam... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:26. |