![]() |
problem z nagrywarką !!!
Moja nagrywarka LTR-52327S (52/32/52)
postanowiłem zrobić Overburning na płytach datex zielonych i niestety 3 razy zrestartował mi się komp a płyty poszły do kosza :) Problem zaczoł się jak wypaliłem sobie w Nero 6.3.1.10 płyt z MP3 , tryb DAO i tak poleciałem z 5 płytami nawet ich nie sprawdzając , bo nigdy nie zepsułem żadnej płyty.Problem opiszę po krótce tak : napęd zachowuję sie normalnie , odczytuje normalnie wszystkie płyty i nagrywa płyty nie zgłaszając zadnego błędu ale wypala tylko pierwsze 20-30mb płyty |
Weż wgraj jeszcze raz bios do nagrywarki. Zainstaluj ForceASPi 1.7. Jak to nie pomoże, to usuń kanały IDE oraz nagrywarkę w menedżerze urządzeń.
|
wgrywałem 3 biosy polecene na forum dla mojego modelu , IDE zamieniałem z dyskiem i nic sic !!! , mam zainstalowane najnowsze sterowniki force ASPI i dalej nic . Wydaje mi się ze nagrywarka padła na pysk bo mi sie komp zaczoł zwieszać , brak komunikacji miedzy napędem optycznym a resztą komponentów --- dzis pojechał do serwisu zobaczymy co mi powiedzą
|
A ty masz NERO, które dostałeś razem z nagrywarką, czy wgrałeś coś innego.
Niekiedy pojawiają się resety kompa, gdy jest zły numerek wpisany. |
mam system od ponad 3 miesięcy i nagrywałem nero około 20-30 płyt miesiecznie ( zwykłe CD-R oraz RW , roznych firm ) , a problem pojawił się kilka dni temu
|
Może za szybko nagrywasz?
Jak się człowiek śpieszy - to się diabeł cieszy. 8) |
płyty nagrywam x24 lub x16 ( gry , filmy )
zaś muzyke x8 lub x12 wiec nie jest to wina prędkości :) |
Zmień płyty (i zobacz w przyklejonym topicu jest tam opisane co to jest ZIELONY DATEX)
|
sprawdz ja moze na innym kompie, to co nieco moze wyjasnic
|
juz sam zgłupiałem , mam nowa nagrywarke od kolesia i tez sa takie numery , podłaczona pod inny kanał .Chyba zepsuła mi sie płyta głowna , a mam MSI KT400Asiccc
|
albo plyta... albo system, moze zainstaluj go na nowo ???
|
okazało się ze przyczyna całęgo zamieszania był WinXP khhehe !!! a moja nagrywarka pojechała do wrocka do serwisu , ale bede miał banie jak uwzglednia mi reklamacje :) i wymienia na nowa nagrywarke
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:49. |