![]() |
Co trzeba do odtwarzania DTS Audio POMOCY!!!!
Mam pytanko?
Mam SBlive 5.1 na sterach od Audigy. Zestawik Inspire 5400, DVD-ROM Toshiba. Czego jeszcze bede potzrebował do odtworzenia DTS AUdio na komuterze poza POWERD DVD albo WINDVD Czy konieczne jest pośrednictwo amplitunera pomiędzy kartą muzyczną a głośnikami. Czy moze od razu podpiąc cyfrowym z DVD do głośników. Przyznam się ze troche sie zgubiłem Prosze o pomoć, troche szukałem na forum ale tylko mam pętlik w głowie Z góry dziękuje P>S Jak wypalic pliki DTS na jakim nośniku??? Pozdro |
Dts Re
-Plytke wypalasz normalnie jak Audio CD i nie kombinuj.
-Do dekodowania wav dts jest potrzebne Windvd (pracuje jako soft dekoder) z uaktywnioną podczas rejestracji/zakupu opcją dekodowania DTS'u -Opcją jest podpięcie Audigy lub Live'a przez wyjscie cyfrowe do amplitunera ktory sobie z tym poradzi. -Nie odpalaj plytki w trybie audio cd bez lini dekodera zwlaszcza przy wysokim poziomie ustawionej glosnosci na wyjsciu. -Jesli znalazles Audio DTS w sieci potrzebny, wymieniony soft znajdziesz bez trudu. PS Jesli masz set audio czyli czytnik CD lub DVD podpięty światłowodem lub coaxem sprawdz czy amplituner tego nie zdekoduje (ostroznie z glosnoscia) Pozdrawiam Tom |
Dzięki bardzo..
CZyli karta, soft, czytnik DVD i zestaw Creative 5.1 5400 wystarczy?????? Czy dobrze zrozumiałem?????? |
Wszystko ok.
Jak masz image plyty to na poczatek proponuje go zamontowac do alkohola i odpalic z virtyalnego cd. Tom |
Mam na plycie glownej "soundstorma" podlaczonego optykiem do amplitunera obslugujacego DTS. W filmach DVD, DTS dziala, lecz nie moge go uzyskac przy odtwarzaniu DTS Audio (WinDVD widzi ze ma DTS Audio, w opcjach jest przestawione na S/PDIF) - w glosnikach cisza. Co ciekawe - jak zaznacze "analogowa karta dzwiekowa" - WinDVD odtwarza muzyke w stereo.
|
Ciezko odpowiedziec, nie mialem nigdy SS'a.
Jesli możesz to sprawdź co się dzieje gdy zepniesz coax'em. Moze jest to zwiazane z obrobką, renderingiem dzwięku przez WinDVD problemami w jakiej postaci ma byc przesłany do ampli (klasa próbki itp) Moze sprawdz jeszcze najprostsza metode: Odpal WMP albo coś tam i odpal plyte z DTS'em. Jesli sygnal jest ok to zdekoduje strumien ampli. WinDVD nie jest potrzebny. Pozdrawiam Tom |
WMP rozpoznaje plyte i utwory ale na amplitener "puszcza" szum :(
|
Masz moze cd podlaczone do ampli cyfrowo?
Wrzuc do czytnika CD DTS i pusc to. Tylko z glosnoscia nie przesadzaj, gwizdki i przetworniki nie za bardzo to lubia... Ampli powinien przeskoczyc w tryb dts i dzialac. Rzuć modelami coś doczytam może. Proszę o tytuł CD jak można. Pozdrawiam Tom |
Odtwarzam w "alcoholu" obraz plyty The Cure - Greatest Hits (wypalilem i napewno dziala - sprawdzalem u kumpla na stacjonarnym odtwarzaczu). Kablem optycznym mam podlaczona karte dzwiekowa do amplitunera. Niestety nie posiadam stacjonarnego odtwarzacza (wtedy by nie bylo problemu).
|
To moj ostatni pomysł...
Jesli masz gdziekolwiek w panelu SS'ma opcje dekoduj dzwięk AC3 to wyłącz ją i sprawdź czy zaskoczy. Tom |
ta funkcje mam caly czas wylaczona
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:58. |