![]() |
Jest Wyszuka zamiast Otwórz przy klinięciu na katalog :(
Witam, mam taki mały problemik z WinXP, podczas kliknięcia na ikone katalogu to zamiast otworzyć mi ten katalog to wyskakuje okno Szukaj. mOże mi ktoś poradzić jak zmienić to , bo pewnie to będzie w rejestrze, próbowazłem to zmienić normalnie przez akcje ale nie ma wtedy aktywnego usunięcia akcji.
Cyba dostatecznie jasno to opisałem ;) Pozdr:) |
naprawde nikt nie wie?? bardzo mi zależy, bo idzie cholery dostać
|
Ad-aware, Jakiś Antywir, Fireweil i powiedz jakie skutki
|
A gdybys nacisnął ENTER to co się stanie?
|
wejdz do "ocje folderow" (w exploratorze windows)
na zakladce "typy plikow" masz od gory FOLDER wejdz we wlasciwosci - tam ustawiasz akcje domyslna, dodajesz dodatkowe lub usuwasz niepotrzebne podobnie mozes postapic z innymi rodzajami plikow/dyskow/folderami ;) |
Cytat:
Uruchom edytor rejestru i odszukaj klucz : [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell] i tam zmień wartość : @="Find" na @="Open" lub skopiuj poniższy tekst, wklej do pliku tekstowego, nadaj mu rozszeżenie *.reg i dodaj do rejestru: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell] @="Open" |
Cytat:
ale w rejestrze znalazłem i juz działa to samo co old podał zrobiłem dzięki za zainteresowanie :) pozdr :) |
raptor, zgadza sie, nie mozesz usunac jedynej akcji
najpierw bys musial dodac... faktycznie tego nie napisalem ;) spoko - najwarzniejsze ze dziala :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:49. |