![]() |
Jak już pisałem, moje problemy z dźwiękiem miały postać trzasków przy nikich tonach. głośnik basowy cierpiał niesamowite męki! I tak jak wyżej pisałem. Miałem jednak to szczęście, że film był 25fps i nie musiałem używać ac3 machine. Poprostu połączyłem gigowy *.ac3 uzyskany w virtual dubie z plikiem obrazu. Nie wiem ile w tym co zrobiłem było szczęścia, ale teraz dźwięk jest ok. Sorry, jeśli kogoś wprowadziłem w błąd, a ta metoda zżarła mu trochę nerwów. Pozdrawiam.
|
No i mam problemz vegas video. Nie mam dodatków w postaci:AC-3 Encoder i AC-3 DVD Burner. Musialbym je kopic hehe. Ma ktos dostęp do tych dodatkow??
|
Dzisiaj sproboje metode CobraVerde bo metoda lesio20 cos zawodzi.( robie ac3 48Hz ale potem BeSweet cos szwankuje, awet nie zaczyna encodingu)
|
Cytat:
pozdro |
Oki, jeśli chodzi o moje *.ac3, to się udało, ale moje szumy miały postać niesamowitych trzasków przy niskich częstotliwościach. Omal mi basu nie rozsadziło!!! Nie wiem co było ich powodem... Jedynie metodą prób i błędów doszedłem do tego jak je usunąć. Może czysty przypadek...
|
Cytat:
do tego służą filtry typu Noise Reduction w dobrych edytorach audio np. firm Adobe Sonic Foundry czy Steinberg... ale może to być tesz spowodowane złą "produkcją" AC3 - mój ulubiony i sprawdzony sposób to: - wyciągnięcie audio z AVI za pomocą Adobe Audition - zapisanie go jako PCM WAV - ewentualna zmiana częstotliwości na 48.000 Hz - ewentualna zmiana długości audio (Time Strech) przy zamianie filmu 23.976 na 25 FPS - potem ten plik wgrywam do Vegas Video 5, renderuję jako AC3 i gotowe |
musisz użyć virtual dub. wczytać film, w opcjach audio ustawić full processing mode. conversion - 48000hz, compression - no compression. potem w menu file save as wav, na dole jest zakładka apropos formatów. ustawiasz all i zapisujesz plik jako ac3. następnie w ac3 machine wczytać ten niby plik ac3(ma ok 1 giga). give me ac3 i powinno pójść. mi zadziałało........
|
szumy w ac3 zrobionym z wav/mp3
Więc tak jak w temacie powstaja mi straszne szumy w pliku ac3, ktory robie zniektórych wavów i mp3. W jaki sposób je usunąć?? ( korzystam z ac3machine)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:48. |