![]() |
Wentylatorek w zasilaczu
Mam zasilacz w który powietrze jest wciągane do komputera. Czy jak zmienię kierunek (żeby powietrze było wyciągane) to nic nie powinno się stać? Pytam bo może się myle i może miał ktoś jakieś przykre doświadczenia?
Dodam że zasilacz jest firmy Chanell Well Technology (CWT) (modernizowałem kompa ale buda wciąż ta sama więc zasilacz też został a ma on z jakieś 5 lat) i pisze na nim że max 235W co i tak jest dobre zważywszy że mam Celerona 1,8 no i poza tym dość dużo sprzętu podłączonego. |
Wyobraź sobie cząsteczki powietrza wpadające na radiatorki w zasilce i na układy scalone a cząteczki które od nich uciekają i przez małe dziurki wpadają nowe (zimne) :)
I masz raczej odpowiedz :D |
90% wiatrakow w zasilce wyciaga powietrze z kompa - i na dobra sprawe bardziej sluza one wentylacji budy kompa niz samego zasilacza
ja bym po pierwsze kupil nowy wiatrak a po drugie zamontowal go tak zeby wyciagal powietrze |
Jesli piszesz że masz dużo sprzetu w pc to zmień lepiej zasiłke na coś nowszego i lepszego (czytaj mocniejszego).
|
Cytat:
|
Takie obudoway o ktorych pisze Ormianin produkował/je Siemens. Bezpośrednio z zasilacza leciała rura na proc.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:48. |