Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Jak wyresetowac BookType (https://forum.cdrinfo.pl/f15/jak-wyresetowac-booktype-37150/)

sebikolo 18.07.2004 14:14

Cytat:

Napisany przez Szczota
W moim przypadku sie nie polapali:D

a co sie stalo z nagrywarka ze ja oddales? miales podobne obiawy jak u mnie czy inne?

Szczota 18.07.2004 00:46

Cytat:

Napisany przez sebikolo
w dvd infopro mam wszysko ustawione na DVD-ROM, chyba nagrywarka sie popsula :-(. To co nagra czyta tylko ona sama i nieliczne oddtwarzacze. Czy jak wgram orginalny bios, nie zorietuja sie w serwisie, ze bawilem sie biosami?

W moim przypadku sie nie polapali:D

sebikolo 16.07.2004 17:59

w dvd infopro mam wszysko ustawione na DVD-ROM, chyba nagrywarka sie popsula :-(. To co nagra czyta tylko ona sama i nieliczne oddtwarzacze. Czy jak wgram orginalny bios, nie zorietuja sie w serwisie, ze bawilem sie biosami?

sebikolo 16.07.2004 15:50

Cytat:

Napisany przez jehuty
Sebi ja miałem podobny problem sflashowalem neca 2500 biosem herriego jeszcze raz ustawilem wszystkie pola w dvd infopro na booktype dvd rom i jest ok :)

:

wszystkie 3 pola tak ustawiles? a co to jest to pole current ?

jehuty 16.07.2004 11:58

Sebi ja miałem podobny problem sflashowalem neca 2500 biosem herriego jeszcze raz ustawilem wszystkie pola w dvd infopro na booktype dvd rom i jest ok :)

@Jabba Sprawa wygląda tak : na litku mozna zmienic booktype chyba od razu
a co do neca to z oryginalnym biosem 1.06 albo 1.07 nie dało rady zmienic bitsettingu :(
Natomiast po wgraniu firmware'u herriego 1.07v5dl dvdinfo pro pozwolil na aminę book type wiec to wszystko zalezy od fw :spoko:
A co do tego czy na pionku tesh mozna zmieniac bitsetting to szczerze mowiac nie wiem -- poszukaj jakis biosow z bitsettingiem może
Pozdro

Jehuty :piwo:

sebikolo 16.07.2004 08:52

Cytat:

Napisany przez nacuna
Moim zdaniem DVD+RW to ma byc DVD+RW, a tam gdzie DVD+R to ma byc DVD+R. A current to current, wiec tego nie ruszaj.
A ja mam u siebie tak: tam gdzie dvd+rw to mam dvd-rom, a tam gdzie jest dvd+r to tez mam dvd-rom :)

Chyba namieszalem cos z current. Teraz to co nagram nec'iem. nec czyta ale inne urzadzenia nie czytaja. :help: wczesniej bylo wszystko OK. Teraz jest tragedia :'(

Jabba the Hutt 16.07.2004 01:55

Panowie !

Ten BookType w DVDInfoPro to można zmienić tylko pod Litkiem i NECem czy pod Pionkiem i innymi palnikami też ?

Jabba

nacuna 16.07.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez sebikolo
mimo zmiany softu na orginalny z 2k5107v2b5dl nagrane przez NECa płyty nie sa czytane przez stacjonarny DVD. Wczesniej czytal bez problemu, nagrane teraz nie czyta. Co robic?

Jak powinny być ustawione w DVDINFOPro parametry dla Book Type. Chodzi mi o pola:

CURRENT
DVD+RW
DVD+R

Moim zdaniem DVD+RW to ma byc DVD+RW, a tam gdzie DVD+R to ma byc DVD+R. A current to current, wiec tego nie ruszaj.
A ja mam u siebie tak: tam gdzie dvd+rw to mam dvd-rom, a tam gdzie jest dvd+r to tez mam dvd-rom :)

sebikolo 15.07.2004 22:42

mimo zmiany softu na orginalny z 2k5107v2b5dl nagrane przez NECa płyty nie sa czytane przez stacjonarny DVD. Wczesniej czytal bez problemu, nagrane teraz nie czyta. Co robic?

Jak powinny być ustawione w DVDINFOPro parametry dla Book Type. Chodzi mi o pola:

CURRENT
DVD+RW
DVD+R

sebikolo 15.07.2004 22:07

Jak wyresetowac BookType

DVDINFOPro zmienilem BookType. teraz chcialbym wrocic do wersji sprzed zmian. Mam NECa 2500A. Jak to zrobic, zeby było tak jak przed zmianami? Za bardzo bawilem sie BookType i teraz moj stacjonarnt DVD nie czyta DVD+R, a wczesniej czytal. Cos namieszalem i nie wiem jak wrocic do wersji pierwotnej.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43.