Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Orlen - monitor.pl - serdecznie ODRADZAM!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/orlen-monitor-pl-serdecznie-odradzam-37153/)

Eliasz 27.12.2008 19:31

tak -bo platnosc byla przy odbiorze.

Ja akurat mialem stycznosc z firma ulubiony.pl (niedawno zreszta zamknieta). W tej firmie tez kompletnie olewano klienta -a zwlaszcza tych ktorzy placili przelewem z gory.
Bo na tych ktorzy placili przy odbiorze nic nie zyskiwali wiec wysylali z reguly normalnie.
A jesli zaplacilo sie przelewem to firma brala kase i urywal sie z nia kontakt -byc moze inwestowala nia, obracala nia, albo po prostu splacala nia zalegle dlugi i dopiero po kilu(nastu) tygodniach jak naciagneli nastepnych klientow mozna bylo zobaczy towar (albo i nie).

Dzwoniac pierwszy raz do firmy, wszyscy zapewniaja ze towar jest dostepny od reki i max 24h od otrzymania wplaty wysylaja przesylke. Po zamowieniu towaru kontakt sie urywal -zadne maile, telefony nie pomogly.
W danych do zamowienia podalem tez swoj nr telefonu i o dziwo (coz za pech :ysz:) juz nigdy dzwoniac z tego numeru nie udalo mi sie polaczyc z obsluga.

Ja akurat zamawialem tam sprzet sieciowy -mialem zlecenie zrobienia sieci "na juz" -zakladalem ze przesylka bedzie u mnie po max 2 dniach wiec zamowilem u nich. Paczka dotarla do mnie niestety po ponad miesiacu. W tym czasie widzac co sie swieci poszedlem do normalnego sklepu i kupilem jeszcze raz taki sam sprzet, a ten co mi przyszedl po ponad miesiacu sprzedalem na allegro.

Teraz juz jestem ciety na takie sklepy wiec odrazu odradzam komus zakupy w sklepach o wlasnie takiej niejasnej sytuacji

artur2602 19.12.2008 16:33

www.monitor.pl

Tak zgadza sie ale nichby tylko wystapily jakies sprzyjajace okolicznosci typu towar z hurtowni z opozniona platnoscia wtedy bys dostal towar ale bez zadnych papierow a hurtownia by nie dostala nic - zaplaty za sprzet. a co jesli by sie zepsul tobie? Wtedy nik nie ruszy palce aby naprawic. Jest duzo mozliwosci w ktorych moze przytrafic sie jakas trudnosc a wtedy bez skrupulow zostaniesz okradziony. "I swiety Boze nie pomoze."

andreg 17.12.2008 02:07

Laptop Toshiba,1,5 roku temu,48 godzin od zamówienia w domu.Lcd Eizo 2231,rok temu,36 godzin od telefonu,w domu.Płatność przy odbiorze,bez opłat za dostarczenie,papiery w porządku.Nie mam żali do do tej firmy.:spoko:

artur2602 15.12.2008 15:14

Orlen-monitor.pl = aceria.pl

UWAGA
Ten super oszust zacza handlowac pod nowa nazwa!! aceria.pl "Abadyna Sp zoo" jest wlasnoscia Marka Tokarskiego i dalej nic sobie nie robi z uczciwosci, do towaru zakupionego nie dostarcza ani gwarancji ani faktury !!!
Pozatym robi konkursy na stronie i oczywiscie nie dostarcza nagrod jaki niby wygrasz. Informuje ze juz wyslal i faktury i nagrody, oczywiscie wszystko trwa miesiacami a nie dostajesz nic !! Pamietaj jak zepsuje Ci sie drogi sprzet nikt go nie naprawi jesli nie masz tych dokumentow. A pozatym dzwonilem do hurtowni w ktorej sie zaopatrza ten **** i dowiedzialem sie ze nie zaplacil im za fakture, czyli mam kradziony sprzet !!! hurtownia to edsystem
Naprawde ostrzegam sa inne sklepy komputerowe NIE KUPUJ U ZLODZIEJA bo i Ciebie okradnie !!!!

epol 18.09.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez MaciejT
ale kogo moge ostrzec przed Orlenem tego ostrzegam :)

Wiem i badzo dobrze. Trzeba sobie pomagać na wzajem.

MaciejT 18.09.2004 00:03

Cytat:

Napisany przez epol
Jednak u nas dalej tzeba korzytsać ze sprawdzonych sklepów....

ale kogo moge ostrzec przed Orlenem tego ostrzegam :)

Predi 14.09.2004 22:24

Cytat:

Napisany przez MaciejT
Pragnę wyrazić zapytanie,

Podoba mi sie
;)

epol 14.09.2004 19:10

Jednak u nas dalej tzeba korzytsać ze sprawdzonych sklepów....

paput2000 14.09.2004 18:02

To tak jak z ludźmi - są firmy i taborety. Jestem w tej chwili ofiarą takiego "krzaczka" - od tygodnia nie mogą przywieźć mi narożnika (to taki mebel), facet z tej po******onej firemki co trochę wymyśla inne wymówki, a to deszcz padał, a to samochód się popsuł, a to cholera co innego - szlag mnie trafia i chętnie bym mu ryja sklepał.

Ormianin 14.09.2004 14:21

Cytat:

Napisany przez MaciejT
[...]
Powtorze, ze nie o przesylke chodzi - w ten oto sposob "firma" pokazuje jak olewala, olewa i bedzie olewac ludzi (klientow, no ale skoro kupil to pewnie klientem juz nie jest).

Niestety, ale tak funkcjonuje wiele firm w Polsce i to niekoniecznie internetowych... wsrod wielu ludzi utarla sie jeszcze taka komunistyczna dewiza: To nie klient nasz pan to szprzedawca nasz pan

MaciejT 14.09.2004 14:08

No to uwaga: odpowiedz nadeszla 26.07.2004, i brzmi nastepujaco

"Jeżeli jest tak to sle do Pana te płytki
Przepraszam
Marek :)"

Nauczony doswiadczeniem postanowilem czekac, i jak wiele osob sie domysla, jest dzien 14.09.2004 i nic nie przysłano...

Powtorze, ze nie o przesylke chodzi - w ten oto sposob "firma" pokazuje jak olewala, olewa i bedzie olewac ludzi (klientow, no ale skoro kupil to pewnie klientem juz nie jest).

mr_spock 25.07.2004 00:11

jeszcze pomysla, ze chcesz ich naciagnac.:)
ja bym napisal, ze ten przezencik mam w d***, ale slow na wiatr sie nie rzuca

MaciejT 25.07.2004 00:04

Wyslalem nastepujacego maila do firmy:

"Witam,

Nawiązując do zamówienia monitora Neovo z dnia 24.05.2004 dla firmy
xxxxx, pragnę przypomnieć, iż w rozmowie telefonicznej
Pan Marek Tokarski obiecał wynagrodzić opóźnienie związane z
dostarczeniem monitora w wyznaczonym terminie. Jako przykład zostało
podane przesłanie pustych płyt jednokrotnego nagrywania (CD-R) w
jednej paczce razem z fakturą i kartą gwarancyjną monitora. Fakturę
oraz kartę gwarancyjną otrzymałem, jednak obiecanego dodatku nie.
Pragnę wyrazić zapytanie, czy przesyłka nie zaginęła podczas
transportu (u kuriera, w firmie spedycyjnej), w takim przypadku
istnieje jeszcze możliwość złożenia odpowiedniej reklamacji.

Z wyrazami szacunku"

Zobaczymy kiedy bedzie odpowiedz i jaka ona bedzie <jesli bedzie>.

epol 18.07.2004 14:01

nimal -też tak sądziłem, że jest to żart (była tam buźka), ale i tak odpowiedziałem.
To przychodząc z kolejnymi reklamacjami do salonu już się chyba nie musiałes przedstawiać, ani nie musiałes mówić o co chodzi, bo osoby Cie obsługujące już Cie znały dobrze i wiedziały co chcesz :lol: :> ;)

nimal 18.07.2004 04:15

epol, sorki, ale dokladnie jak napisal andrzejj9 - pierwsze zdanie to zart ;)
reszta to niestety prawda...
frog - to sie ciesze :) widac roznie sobie jada, zreszta zdziwilbym sie gdyby kazdemu trzymali tel po ponad dwa miechy bez zadnego dzialania - na moich 11 reklamacji taki numer zrobili raz

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:08.