![]() |
Dzis sporo poczytalem i gdyby nie to ze moj qmpel qpil tego 9800SE to nie
zdecydowal bym sie na to ale teraz wiem stanowczo ze to sie oplaca... Jak dzis zobaczylem jak to u niego chodzi to mi sie wlosy zjezyly... nie ma zadnych artefaktow - niczego - chodzi niczym zloto!! W samym 3dMarku 2003 przy 512DDR i Athlonie 1.8 ma prawie 5400pkt... przeciez to kosmiczny wynik! Jednym slowem nie ma sie co zastanawiac z tym ze jeszcze czeka mnie wydatek rzedu 200zl na zasilacz zebym mogl spokojnie krecic te cacko... |
Cytat:
W tym linQ na benchmark.pl jest dokladnie napisane ze np w przypadQ PowerColor`a jest tak ze zmiana z SE@PRO jest niczym zlym... ze karta chodzi poprawnie i ze oplaca sie to zrobic... a z Saphhire jest maly problem... Ja juz nic nie rozumiem... i chyba wkoncu Qpie 9600PRO... |
Cytat:
Poniżej masz linki, gdzie możesz poczytać o przygodach ludzi, którzy myśleli, że przechytrzyli ATi przerabiając 9800SE na 9800Pro: http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=71699 http://www.benchmark.pl/rek.php?a=k&id=16&roz=798 |
Rozmawialem ze znajomym ktory Qpic Saphhire 9800SE i przez zainstalowanie sterow
od Omegi zrobil sie z niego 9800PRO i mowi ze jest niesamowicie zadowolony z efektu bo karta chodzi lepiej jak zloto... Hmmm chyba wkoncu ja Qpie tylko powiedzcie czy moze byc tak ze akurat w tej co ja Qpie moga nie odblokowac sie te potoki? |
Twojego GF 2 GTSa mozna porównywać do Radka 256 DDR.
|
Cytat:
Nie chcę Cię martwić, ale Twój F2 GTS nie jest wydajniejszy od R9200. Odsyłam do zestawienia kart graficznych na stronie benchmark'a: http://www.benchmark.pl/artykuly/zes...U_2/wykres.gif |
Gdzie mogę zobaczyć że mój GF2 GTS jest lepszy od radeona 9200?? Przyda mi sie to.
Ale to i tak bedzie nieprawda. Mój GF nie obsługuje pixel shadera 1.4 i 2.0 (chyba) przez co nie chodzą takie gry jak ALIAS. |
Proton - powod jest bardzo prosty: seria Pro to byl swego czasu highend i dlatego producenci wowczas sie do tego przykladali - lepsze podzespoly, lepsze wykonanie, natomiast Ti jest juz pozniejszy, kiedy 3 juz byla highendowa, i dlatego czesto (bo oczywiscie nie zawsze) sa na gorszych podzespolach, cop moze ozwierciedlac sie pozniej w gorszych RZECZYWISTYCH (czyli nie w benczmarkowych) wynikach wydajnosci
dzis jakbym mial wybierac Pro a Ti to nie mialbym watpliwosci pozatym Pro Winfasta przynajmniej mozna naprawde sporo przetaktowac :) tylko ze ... nia ma takiej potrzeby :) |
Cytat:
NIE, NIE OPŁACA SIĘ !! R9800SE jest to wyjątkowo perfidnie wykastrowany R9800 :) W dodatku panuje totalny chaos i nie wiadomo, jakie taktowania i szynę będzie miał ten R9800SE (zależy od producenta). Niektóre mają magistralę 128-bit, inne 256. Można by sie pokusić o kupno tej karty, ale z magistralą tylko i wyłącznie 256-bit i zwiększyć taktowanie rdzenia i pamięci. Tylko po cholerę tak sie bawić z tym kastratem, kiedy można za 1100zł kupić pełnego R9800Pro. Skoro stać Cię na wydanie 900zł, to pewnie dasz radę doskładac te 200zł i kupić pełnego R9800Pro. Zbyt mała różnica w cenie ejst, żeby ryzykować kupno R9800SE. Jeśli się zdecydujesz na kupno R9800Pro, to uważaj, żeby w sklepie Ci nie wcisnęli R9800Pro z magistralą 128-bit !! Bo i takie "perełki" się na rynku pojawiły. Oznaczenie na pudełku jak pełnowartościowego R9800Pro, a malutkimi literkami gdzieś tam jest napisane, ze posiada o połowę węższą magistralę... szumowiny. Te karty są na ogół tańsze trochę od pełnych R9800Pro. Na pewno taką "perełkę" w swojej ofercie ma SAPPHIRE. Więc profilaktycznie radzę omijać ich produkty, zeby nie nabyć tego monstrum. Do tej pory szanowałem te firmę i myślałem że jest jedną z bardziej pożądnych na rynku. Niestety, myliłem sie :) Pozdrówki |
Cytat:
Zgodzę się co do tego, że karty z serii GF2 GTS, Pro i Ti były kartami wydajnymi i do tej pory można na nich pograć. Nie rozumiem natomiast Twojego zdania, żeby nie porównywać kart z serii GF2 Pro do np. Ti. Różnica między nimi w wydajności jest niewielka i w dodatku na korzyść Ti. Modele z oznaczeniem Ti są układami pracującymi z najwyższymi taktowaniami. Sam kiedyś miałem GF2 Pro, a potem GF2 Ti (obydwie Prolink'a). Co do MX'ów... no nie były to moze demony wydajności, ale sporo mniej kosztowały od wspomnianej wyżej serii. Tak więc jeśli ktoś nie miał wystarczająco dużo pieniążków, to miał jeden wybór - GF2MX. Pozdrówki |
andrzejj9 - jak juz sie gdzies zgadalismy, mam podobna karte jak Ty, tylko ze innej firmy - moja jest produkcji Winfasta
tez sie juz nie raz zastanawialem nad wymiana grafy, ale inwestycja w GF4Ti totalnie mnie nie przekonuje - roznica w wydajnosci jest, ale nie az taka zeby wymieniac karte, pozatym raz mialem w lapkach GF4Ti 4200 128MB (total noname) ktory byl tak samo wydajny jakmoja GF2Pro! to juz byl szczyt ;) no, ale to musial byc przypadek - wybitnie ****..a karta przez producenta fakt faktem jak chcesz poczuc kopa, to niestety musisz sie przesiasc na cos z innej poleczki - wyzszej ;) @wszyscy, ktorzy maja ochote podac mi wyniki benczmarkow udowadniajacych ze GF2Pro to shit: porownajcie raczej plynnosc grafiki w grach a nie punkty w 3Dmarku,to sie zdziwicie, po drugie nie porownujcie wybitnie udanej serii GF2Pro do jakiejkolwiek innej, np Ti, a juz na pewnoi nie do MX |
A waszym zdaniem oplaca sie Qpic 9800SE i "przerobic" go na PRO? za 900zl?
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Odsyłam na Tweak.pl ;) możesz sobie archiwum poczytać o 3D Mark 2k3 ;) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:18. |