![]() |
clonowanie cd
Miałem obraz płyty z grą (.ccd), otworzyłem go w programie daemon tools i wypaliłem (prękość 12x, z włączoną ochroną zapisu,LG). Dane na płycie wyglądają wporządku, wszystko działa, uruchamia się autorun,instaluje się, ale przy uruchamianu pojawia się komunikat o włożeniu płyty ( który nie powninien się pojawiać).
Sprawa złego obrazu wydaje mi się mało prawdopodobna z uwago na fakt że problem się powtarza .Może diabeł tkwi w dobraniu oprogramowania lub w nagrywarce a może jakieś zabezpiecznie.Myślałem również o sposobach takich jak zainstalowanie wirtualnego CD lub zgranie zawartości płyty na dysk i nagranie jej jeszcze raz. Dlatego prosze o poradę |
A po co ty montujesz ten obraz w daemonie? Wypal go bezpośrednio w programie. Pamietaj abyś zastosował metodę Disc-At-Once/96 oraz zamknął CD.
|
ok będę pamiętał. Ale czy da się coś zrobić z już nagranymi plikami (wyglądają na dobre)- ponieważ obrazy płyty już nie mam.
|
Jak zastosujesz odpowiednie słodziki to może odpalisz płytę.
|
a gdzie mogę to znaleść?
|
też próbowałem ale nie chcer ruszyć - gdy ustawię w setupie ( nie wchodząc do gry):
a) dirext 3d to pjawia się komunikat : unable to initialize direct 3d b) 3dfx glide : Render 'render3dfx.dll' is not supported c) open gl : gra się uruchamia ale bardzo wolno działa - 1 klatka na sekunde |
A masz zainstalowanego najnowszego direct x'a???
|
mam - 9.0b
a może by ponowne nagranie coś dało, albo wirtualny cd? |
A może msz zasłabeko kompa do tej gierki, a czy ten twój słodzik napewno działa??
|
kopmp jest wystarczający o słodzików próbowalm kilka
|
Chodzi tutaj o zabezpieczenie... zeskanuj obraz np A-Ray scanner i wypal Alcohol 120%... jeśli nie to wypal np nero i tak zwanego "***** it" <-- Bomfunk MC'S.. (somthing going on) :P
|
próbuje skopiować zawartość płyty na dysk ale nie moge sie doszukać 20MB (uwzględniłem pliki systemowe i ukryte) czy ktoś może zna sposób aby je znaleść? (wiem że był taki program do skopiowania caej zawartości płyty na dysk ale nie pamiętam nazwy).
|
Może jest jakoś zabezpieczona i te zabezpieczenie zajmuje te 20 mb czy coś ;/ Albo jest jakiś AudioTrack czy cuś?
|
udało mi się uruchomić grę - problem tkwił w złych sterownikach od karty graficznej( nowsze okazały się gorsze ;)) tak czy inaczej za pomoc dziękuję. Mam jeszcze takie pytanie na przyszłość. jeśli będe chciał zrobić z tej płyty obraz to jak to najlepiej zrobić tak aby na pewno nie było już z tym problemów (może w clonie?) - nawet jeśli chciałbym skopiować wszystkie pliki na dysk to i tak się nie doszukam tych 20MB więc myśle o zrobieniu obrazu - tak na wszelki wypadek.
|
A jaką kartę posiadałeś i jakie stery były wgrane?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:05. |