![]() |
Wyłączanie neostrady o określonej godzinie
Mam router Thomson SpeedTouch 510 v4 i neostrade 640 dzieloną na 2 komputery.
Chciałbym żeby neostrada wyłączała się automatycznie o godz. np. 23:00 na dwóch komputerach ale moge ingerowac tylko w jeden. Jak takie coś wykonać? Odłączenie kabla od routera odpada :) Proszę o pomoc :) :mruga: |
Musisz wyłączyć router - poszukaj jakiegoś sterowania pod COMa do wyłączania gniazdka.
|
wawelski nie wiem czy mu o to chodzilo z tego co skumalem to kizio chce odciac dwa kompy o 2300 tak zeby pozostale dwa nadal mialy neta tak?
co do wylaczenia gniazda to chyba to samo co wyciagniecie kabelka - jemu chodzi o zbanowanie ip klienta/wylaczenie nat'u dla danego ip blablabla jak to zrobic - niestety nie mialem doczynienia z takimi routerami - to ze ma opcje odlaczenia kogos o ustalonej godzinie to i tak juz cos |
nie, mam tylko 2 kompy i chce zeby poprostu neostrada sie wylaczyla o tej godzinie.
|
A do routera jest podłączony komp który go obsługuje?? Bo jeżeli tak to chyba wystarczy wyłączyć tego kompa to router też przestanie działać.
|
rputernie jest podlacozny do kompa... znaczy tylko mam z routera 2 kabelki ethernet ktore wkladam do karty sieciowej i wszystko dziala. Jak wyłącze 1 komp to drugi przejmuje w tej chwili cale 640 kb.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16. |