![]() |
Faktycznie ja też zapomniałem, że ta wersja była na 2 płytkach :kreci_gl:
|
Raczej wiekszosc filmow robi sie na jedna, ale wyobrazasz sobie 200 min LOTR'a na jednej plytce + menu + dd5.1? Ja raczej nie. Kompresja na poziomie 40-50% - to nie dla mnie.
|
a jak dwie plyty i na dwie kompresowales to moj blad :(
sorki ze czepialem sie kompresji ale ja staram sie walic na jedna |
Latet ma racje:) LOTR to 2xdvd gdzie na kazdym jest polowa filmu. Kompresowalem oczywiscie na dwie plyty i zostawilem tylko dd eng + pl napisy. Tak wiec okolo 100 minut filmu + menu i wyszla mi kompresja 18%. Czyli wszystko ok.
Niestety chyba wprowadzilem Was w blad. Przejrzalem zgrane wczesniej filmy i na nich rowniez cos sie dzieje. Na chwile obecna rozpatruje kwestie winy sprzetu. Przed chwila podlanczalem na rozne sposoby dvd do tv, jednak nic to nie daje. Popoludniu podjade do 2 znajomych i sprawdze na 2 innych podobnych zestawach czy tez pojawia sie ten efekt. Wszystko wskazuje jednak na to ze jest to wina sprzetu:( Oczywiscie przepraszam (przede wszystkim) Robs'a jak i innych innych, ktorzy glowili sie nad problemem z IC. Wyglada na to ze program jest ok. Dzisiaj sprawdze u znajomych te filmy i wieczorem dam znac co i jak. Pozdrawiam! |
Cytat:
- 125minut filmu - dzwiek 5.1 english - napisy english, spanish, polish i kompresja 25% a u Realoka przy 200minutach tylko 18% o to mi wlasnie biega |
Cytat:
A możesz zrobić screena z miejsca gdzie ew. jakieś problemy dostrzegasz? Poza tym dziwnie rozumujesz, że monitor 19" pokazuje mniej niż duzy telewizor. Bo jest akurat odwrotnie - monitor 19" ma nieporównywalnie lepszą rozdzielczość i pokazuje o niebo więcej szczegółów! Mysle wiec, ze Twoj problem leży w odtwarzaczu stacjonarnym. A że dotyczy tylko produktów IC8 - to możliwe, ale bardzo mnie zasmucające, bo to mój ulubiony program (bo tym jak ostatecznie zniechęciłem się do CCE). Pozdrawiam, latet |
Cytat:
latet |
Cytat:
twoj film o okolo 80 minyt dluzszy i kompresja mniejsza ??? @#%$#$&%^%$(^!#$%!3 fajosko a moze cos zle robie ??? :'( |
Masz racje ... pomylilem sie o 2%. Kompresja wynosila 18% ... :)
|
Cytat:
|
Zostawilem tylko eng dd, napisy polskie i angielskie i menu. Cala reszte wywalilem.
Z tego co pamietam wyszlo 84% jakosci czyli kompresja o 16%. Jesli zle pamietam to sorry. |
Cytat:
|
Niestety... wyciagniecie plikow z pdi i nagranie w Nero jako dvd-video nic nie dalo. Caly czas ciagna sie swiatla. Kurcze naprawde nie wiem co jest grane.
Czekam na jakies genialne pomysly... ludzie ... pomocy!!! |
Ok:)
Pliki pdi ladowalem do dvddecryptera i nagrywalem. Tez chodzi mi po glowie zeby najpierw wyciagnac pliki z pdi i dopero wypalic np. nero. Gdzies widzialem dyskusje na ten temat i ktos pisal ze z pdi sa problemy. Nikt tego nie potwiedzil, ale moze cos w tym jest. W kazdym badz razie wlasnie wyciagam katalog video_ts z pdi i zaraz wypale i sprawdze co i jak. Oczywiscie od razu dam znac. Dzieki Robs za zaangazowanie i pomoc. Pozdrawiam |
Cytat:
Może spróbuj jednak wyekstraktować do plików i wypalić za pomocą ImgTool+DVDDecrypter. Naprawdę staram się coś wymysleć, nie czepiam się do IC ponieważ nie nikt chyba nie miał jeszcze znim problemów podobnych do Twoich. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13. |