Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jak zółtodziób na nagrać DVD ? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-zoltodziob-nagrac-dvd-37244/)

Robs 20.07.2004 16:13

Cytat:

Napisany przez Air
Mógłbys podać link do tej stronki, bo to co masz w podpisie nie działa i pokazują się jakieś niemieckie banery;)

OK strona działa, jednodniowa awaria serwera

qsqa 20.07.2004 12:34

To zależy co później będziesz chciał robić z materiałem. Jeżeli chcesz przegrać film 1:1 to można zrzucić w ISO - jeżeli chcesz go później obrabiać i nie masz wirtulnego napędu do zamontowania obrazu to lepiej w postaci plików.

Mr_skywalker 20.07.2004 11:19

Słuchajcie mam jeszcze jedno pytanie. Jak sie zgrywa DVD na HDD to można to zgrać w postaci katalogów lub np pliku ISO i nie wiem czy jeszcze w jakiejś postaci . Powiedzcie czym sie to różni od siebie ? Czy lepiej ISO, czy lepiej katalogi ??

Robs 19.07.2004 18:26

Cytat:

Napisany przez Air
Mógłbys podać link do tej stronki, bo to co masz w podpisie nie działa i pokazują się jakieś niemieckie banery;)

stronka chwilowo padła :(

Air 19.07.2004 13:47

Cytat:

Napisany przez Robs
Wrzuciłem na moją stronkę ogólną instrukcję obsługi dvd2dvdr (cce),

Mr_skywalker 19.07.2004 09:49

No wiec tak, musiałem przerwać zabawe DVD2DVD , bo już było późno, wiec uruchomiłem DVD X Copy. Oczywiscie pojawił zie problem z zabezpieczeniem, wiec wgrałem AnyDVD. I przegrałem płytę U2 z piosenkami ... efekt ... : jakość dobra, wcięło menu, i nagrała sie tylko jedna ścieżka dżwiękowa .. z ... komentarzami .. buhahaha, no ale pewnie coś nie tak ustawiłem..

Jabba the Hutt 18.07.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez Mr_skywalker
SŁuchajcie, czy to normalne, ze to tyle czasu trwa ? Najpierw zgranie na twardziela, potem DVD2DVD znowu na twardziela coś robi i wszystko to trwa kupe czasu , a kiedy ja dojde do wypalenia płytki ? Myślałem, ze są jakiś prostrze sposoby na przegranie jednej płytki, w sumie to przecież trwa pare godzin...

Jak idziesz do kiosku to jest to proste i łatwe. Jak wchodzisz na K2 to jest to bardzo trudne. Ale jakie masz potem wrażenia.... A z wyjścia do kiosku wrażeń żadnych. Albo tak jak z Dosią - niby po co przepłacać ale pranie po niej tak smierdzi proszkiem, że sie nie da spać ;)

Jabba

piotrek123 18.07.2004 22:42

Cytat:

Myślałem, ze są jakiś prostrze sposoby na przegranie jednej płytki, w sumie to przecież trwa pare godzin...

DVD2One zrobi ci to w 20 minut, używam od jakiegoś czasu do filmów które nie przekraczają długości 150 min i wyniki są bardzo dobre.8)

Robs 18.07.2004 22:27

Pare godzin to bedzie trwało jak masz naprawde dobry sprzęt :)
ale nikt cie nie zmusza do dvd2dvdr, mozesz uzyc czegos o wiele szybszego, np. DVDShrink, czy wspomniany wyzej DVDXCopyXpress.

Mr_skywalker 18.07.2004 22:18

SŁuchajcie, czy to normalne, ze to tyle czasu trwa ? Najpierw zgranie na twardziela, potem DVD2DVD znowu na twardziela coś robi i wszystko to trwa kupe czasu , a kiedy ja dojde do wypalenia płytki ? Myślałem, ze są jakiś prostrze sposoby na przegranie jednej płytki, w sumie to przecież trwa pare godzin...

Mr_skywalker 18.07.2004 20:39

Rany julek, myślalem, ze to to tak łatwo pojdzie, a tu trzeba zgrac na dysk DVDdecrypterem, potem DVD2DVD, w miedzyczasie zabraklo mi CCE, wiec sciagam... kiedy ja sie spac położe...:-)

Jabba the Hutt 18.07.2004 19:43

Oprócz instrukcji Mistrza Yody (kłaniam się, czapką do ziemi, po polsku ;) ], jest jeszcze strona MRBASSa (http://www.mrbass.org/dvd2dvdr/) także dotycząca dvd2dvdr. Poza tym nie należy się lenić , tylko przeczytać Post - instrukcję GELO_5, przyklejoną u góry naszego forum i znacznie już rozwiniętą.

Jabba

Jabba the Hutt 18.07.2004 19:40

Cytat:

Wszystko ok, ale co robic, jezeli pojawia sie komunikat o CSS i nic nie mozna zrobic ??

DECRYPTER ! DECRYPTER !!!!! A potem dopiero z dysku kompresuj dvd2dvdr albo IC8 albo Shrink.

Jabba

Robs 18.07.2004 14:02

Wrzuciłem na moją stronkę ogólną instrukcję obsługi dvd2dvdr (cce),
@skywalker zrzuciłeś zawartość płytki na twardziela dvddecrypter'em?

Mr_skywalker 18.07.2004 13:29

Wszystko ok, ale co robic, jezeli pojawia sie komunikat o CSS i nic nie mozna zrobic ??

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46.