Lite-On LTR-52327S problem (?)
Jestm oakzyjnie i nie szukalem czy to bylo, od razu mowie - po prostu brak mi czasu. Mam nagrywarke jak w temacie i ... zaczne od kompa: duron 1200, plyta lite-on aa280, 256mb ddr, hdd 80 caviar 7200 2mb cache, cd-rec lg 16/10/32 na jednej tasmie z dyskiem, liteon-oddzielnie, win xp sp1 z wszystkimi latkami krytycznymi i niektorymi pobocznymi (darowalm sobie zakupy muzy on-line i takie tam). Nie byem szczerze mowiac przekonany do liteona, dalem sie namowic i chyba zaczne zalowac zdrade lg... przez pierwszymiesiac bylo rewelacyjnie. nagrywala az milo, bez zadnych problemow. od niedawna schody - przy nagrywaniu x40 (zawsze tak nagrywam, nigdy max) zauwazylem znaczne obciazenie systemu - na tyle duze, ze bufor skaka do zera, mam problem z uruchomieniem jakiegokolwiek programu (np. wincomandera) - tak jest mniej wiecej do polowy nagrywania, potem bufor nie skacze, trzyma sie mocno, ale obciaza winde nadal...mija oczywiscie po ukonczonym nagrywaniu. zaczela niezapisywac sesji - zwalilem juz kilka plytek - w lg x16 nie do pomyslenia,a przebieg ma zdecydowanie wiekszy od nowej. no i czasem jak pozwole sobie z niej obejrzec jakis film - zdarza sie jej rwac, ale nie na wszystkich plytkach i nie zawsze - mial ktos kiedys cos podobnego? generalnie wykluczam dysk - lg nagrywa plynnie, a liteon nawet zwolniony do 16 rwie nadal. tasmy tez - zamienialem (obie ata100). czy ona sie kwalifikuje dio seriwsu, czy moze wystarczy bios zaktualizowac (kiedys w lgx8 mialem tak, ze nagrywala tylko x4, nie widziala plyt x8, pomog bios nowy)? fani liteona - co wy na to? wykluczam tez system -- nie ma dzieci, gier, wirusow i innych zbednych rzeczy. zcekam na jakies sugestie - a mialo byc tak pieknie...
|