![]() |
Co zrobić,jeśli w niektórych filmach,które mam na dysku nie ma głosu?
Kiedy wlaczam film nie ma fonii,wyswietla mi się informacja "BRAK KODEKA AUDIO.nie rozponalem jakiego".Co robić?Jaki kodek sciagnac,zeby byl glos?Jesli juz mi sie sciagnie,to trzeba dac "wypakuj"czy cos takiego?Nie mam pojecia...:(
|
Komunikatywność Twojego posta widać jest wynikiem dzisiejszej temperatury,
ale ponieważ jest to Twój drugi post, postaram się go "rozebrać" go na czynniki pierwsze. I tak: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy sądzisz, że to grupa jasnowidzów?. Tak potężna maszyna jak komputer powiedziała Ci, że "...nie rozponalem jakiego", a chcesz, aby uczestnicy tego forum rozpoznali ? Cytat:
Przemyśl powyższe i nie grzesz więcej !!! A teraz co mi powiedziała szklana kula. 1. Jeśli to rzeczywiście AllPlayer, to sam ściąga i instaluje w opcji LiveUpdate 2. jeśli to pliki *.avi, mpg i temu podobne, to proponuję program GSpot, który wyświetli Ci wszystkie informacje o kodekach (audio i video) danego filmu, wówczas przynajmniej będziesz wiedział czego szukać. Podałem to co ja stosuję, takich programów jest oczywiście więcej. 3. a jak już ściągniesz ten kodek, należy go zainstalować, a sposób instalacji zależy od b. wielu czynników. Tyle moja szklana kula. Ten post dedykuję wszystkim, którzy generalnie zadają pytanie "czym leczyć" nie podając ani "stanu pacjenta" ani "objawów choroby". Tak się po prostu nie da !!! Pozdr ... Uff; koniec !!! |
Zrób "update" kodeków do najnowszych wersji :)
Zainstaluj filtry ffd, oraz kodek xvid, i ac3 filter - powinno dzialac, odradzam wszelkie "paczki" poniewaz robia tylko zbedne zamieszanie i smietnik w systemie. Jesli nadal bylyby problemy, sproboj zainstalowac OGG Vorbis, choc mysle ze nie bedzie takiej potrzeby. |
1)http://download.divxmovies.com/XviD-1.0.1-05062004.exe
2)ftp://ftp.komputerswiat.pl/programy/...w-20040520.exe albo od razu to http://ftp.isu.edu.tw/pub/Windows/Ed...lmcodec103.exe i nie ma siły, musi działać btw. odpalasz i po prostu klikasz dalej :spoko: |
A ja ci polecam ACE MEGA CODECS PACK - PROFESSIONAL EDITION. Ma 41 Mb a podczas instalacji wymaga 141mb. Tam jest wszystko a nawet więcej niz wszystko. Instalka jest taka.... dalej..... dalej.... dalej.... dalej... OK. Wszystko.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:25. |