![]() |
Cytat:
|
Cytat:
http://www.digitalfaq.com/convert/vcdtodvd/vcdtodvd.htm |
MANTA z supermarketu za 179zl. Jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby czegos nie przeczytal. Czyta nawet DVD z Chipa - co prawda tylko jpgi (reszte plikow pomija), ale czyta. Kolega wydal kwote o jedno zero wieksza na jakiegos Philipsa i mu nie czyta dzwieku MP2 z MPEGow (nawet jak je przerobie na VOBy i zrobie z tego video-dvd), a mi tak. Nie narzekam.
UPDATE: Co ja sie bede produkowal: http://www.videohelp.com/vcddvdr.htm :jezyk: |
Cytat:
Sory ale nie wierzę w to, ja bynajmniej takiego playerka nie widziałem. |
Zapewne chodzilo mu po prostu o nagrywanie mpeg/mpeg2 na plytke DVD. U mnie dziala jak nagram takie pliki jako zwykle dane jak zostalo zasugerowane wyzej. W ten sposob wchodzi mi na jedna plytke okolo 4-5 filmow mpg (jakosc jak vcd) lub 2 filmy mpg2 (jakosc svcd). Oczywiscie z zadnym standardem to zgodne raczej nie jest, ale skoro dziala to nie narzekam. Jedyna wada jest to, ze na stacjonarce nie wyswietla mi akutalnego czasu trwania filmu.
|
Cytat:
A chodziło przecież o VCD na płytce DVD. |
jesli macie 5 filmow w VCD sprobojcie w np.NERO nagrac jako zwykłe dane
robie kumplowi cos takiego i jego dvd_philips potrafi to odczytac: otwiera menuCD (funkcja odtwarzacza) - ma zawartosc plyty, wybiera co chce i dziala :spoko: w ten sam sposob nagrywam mu kilka filmow w formacie DVD (oczywiscie jakosc kiepska, ale moze lepsza niz VCD) - sprawdzcie pozdr |
Panowie! MOŻNA!!!
Programem VCDGear wyciągacie z VCD plik mpg i potem nagrywacie w formacie DVD programem TMPGEnc DVD Author. U mnie to działa - chodzi elegancko! |
Nie można :(
Też chciałem. |
VCD na płytce DVD
No wlasnie. Czy mozna nagrać filmy w formacie VCD na płytke DVD. Chodzi mi zeby na jednej płytce miesciło sie z 5 filmów (np bajek dla dzieciakow) a dało sie je odtworzyc w stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Jeśli mozna to w jakim programie to zrobić (menu itp) (próbowałem w nero Vision Expres ale tam sie nie da) Dzieki za pomoc :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:42. |