![]() |
Sterowniki od Nvidia...
Ok a więc tak użytkownicy kart nVidia Geforce jakie polecacie sterowniki - chodzi przedewszystkim zwiekszające wydajność. Mam GeForce2MX/MX 400 32MB na AGp 4x(wiem troche stara ta karte,ale kompa kupywałem 3 lata temu). Narazie mam detonatory 43.45 (ponoćForce Weary są zchrzanione czy coś takiego)Aha i czy takowe sterwnki bede mogł zainstalować na te które już mam zainstalowane , czy będe musiał odinstalować te które mam i dopiero zainstalować nowe.
|
52.16 :)
Możesz zainstalować na stare ,ale ja zawsze usuwam stare i instaluje nowe. |
Według mnie najnowsze :)
A co do instalacji, to nie wiem dokładnie jak bo ostatnio odinstalowałem stare, zainstalowałem nowe i po uruchomieniu kompa, zobaczyłem czarny ekran, wiec nie moge Ci poradzić. |
Ja używam 42.86 (mam taką samą kartę jak ty) ale to tylko dlatego że w gry nie gram, więc nie chce mi się ich aktualizować. Ważne że mogę filmy na TV oglądać, więcej do szczęścia nie potrzebuję :)
|
No to tu jest właśnie sprzeczność - mi chodzi właśnie o gry(nie te całkiem nowe,bo i tak bedą skakać) ale gry typu Battlefield 1942,Jedi Academy, WOW itp.
|
Jeżeli byś chciał zwiększyć wydajność to spróbuj zwiększyć taktowanie rdzenia i pamięci. A co do sterowników to najnowsze są robione pod względem nowszych kart. Więc większej wydajności raczej nie uzyskasz. A i zainstauj stery OMEGA do GeForców dzięki nim można zwiększyć wydajność karty. Tu masz link http://www.frazpc.pl/sterowniki/Kart...a/OmegaDrivers
|
Nowe sterowniki są optymalizowane pod "nowe" grafy.
Najlepiej skorzystać ze stron renomowanych producentów - oni zalecją jakiieś tam wersje. Osobiście używam zawsze najnowszych "omeg" - a mam GF3ti200@gf3 Prolinka. 8) |
56.72 śmiga aż miło na GF 2 MX440 32 mb
|
Cytat:
|
Najlepsze wydajnosciowo sterowniki nvidii dla geforca 2 to: 30.82
Strona domowa sterow omegi: http://www.omegadrivers.net/ |
Cytat:
|
Ja także polecam Omegi.
Jednak każda grafa chodzi inaczej na różnych wersjach. Musisz to sam spawdzić. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:35. |