Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Sposob na otwarcie zamknietego cd (https://forum.cdrinfo.pl/f2/sposob-otwarcie-zamknietego-cd-37388/)

Paul 21.07.2004 23:14

Sposob na otwarcie zamknietego cd

Witam...

Jest jakis sposob na nagranie czegos na zamkniete cd?

Szukalem w google ale nic na ten temat nie ma :/

szafran1988 21.07.2004 23:20

Cytat:

Napisany przez Paul
Witam...

Jest jakis sposob na nagranie czegos na zamkniete cd?

Szukalem w google ale nic na ten temat nie ma :/

Jeżeli zamykasz sesje to o ile ja wiem jest już wszystko skonczone. Chociaz słyszałem niedawno o pewnym programie ktory co prawda kosztem kilku mb na CD otwiera płytke nazwy ci teraz nie powiem bo już nie pamietam ale jeszcze poszukam jak znajde to dam znać ;)
================================================== ========
>Pozdro

gallus 21.07.2004 23:22

A mi się wydaje że taka możliwość istnieje jedynie na płycie CD-RW, a możesz wykonać to w Nero, chociaż moze pominęłem jakąś mowinke w tej dziedzinie.

szafran1988 21.07.2004 23:25

oczywiscie gallus ze tylko na CDRW bo to sa plyty wielokrotnego uzytku na zwyklych plytach nie ma mozliwasci dogrywania. CD to zwykla jednorazowa takze pamietajcie nigdy nie zamykajcie sesji ;)
================================================== ==============
>Pozdro All

nimal 21.07.2004 23:34

sesje nalezy zamykac - jak chcesz dograc to nie zamykaj plyty ;)
zamknietej plyty cdr otworzyc sie ponownie nie da

Paul 21.07.2004 23:43

Cytat:

Napisany przez szafran1988
Chociaz słyszałem niedawno o pewnym programie ktory co prawda kosztem kilku mb na CD otwiera płytke

Wlasnie czegos takiego szukam :)

Cytat:

Napisany przez gallus_anonim
A mi się wydaje że taka możliwość istnieje jedynie na płycie CD-RW, a możesz wykonać to w Nero,

Tyle, ze mi bardziej chodzi o CDR :)

szafran1988 22.07.2004 00:12

ok poszukam postaram sie ale niczego nie obiecuje narazie ide lulu papa jutro sie odezwe ;)

gallus 22.07.2004 00:45

Szafran coś się sam zamieszł, tutaj pisze, że na CD-RW jest to możliwe - fakt, ale dalej pisze, że na zwykłych CD nie ma takiej możliwości - też fakt
Cytat:

oczywiscie gallus ze tylko na CDRW bo to sa plyty wielokrotnego uzytku na zwyklych plytach nie ma mozliwasci dogrywania. CD to zwykla jednorazowa takze pamietajcie nigdy nie zamykajcie sesji
ale znowu tutaj pisze że jest taki programik który otwiera sesje na zwyklej CD
Cytat:

Chociaz słyszałem niedawno o pewnym programie ktory co prawda kosztem kilku mb na CD otwiera płytke
To ja już sam nie wiem o co Mu (Ci Szafran) chodzi, ale moje zdanie jest takie, na CD-RW owszem otworzyć sesje idzie, ale na normalnej CD-R niestety nie.
Więc jakoś nie wierze w ten cudowny programik.

mr_spock 22.07.2004 01:59

ja tylko raz slyszalem o dogrywaniu czegos do zamknietej sesji...
byla nagrywarka, ktora to potrafila (jakis model Yamahy, albo Pioneera - stawial bym na to pierwsze)

Mily_ 22.07.2004 07:26

Raczej się nie da. A jak się da to na pewno jakimś dziwnym sposobem i można pewnie płyte popsuć.

szafran1988 22.07.2004 07:29

Cytat:

Napisany przez Paul
Wlasnie czegos takiego szukam :)

Tyle, ze mi bardziej chodzi o CDR :)

Może wyjaśnie czym sie rozni zwykly CDR od plyty wielokrotnego uzytku .
Krotko i zwiezle:
1. CDR -plyta do ktorej mozna dogrywac programy ale juz nie mozna ich wyrzucic czyli nie mozna zrobic z niej znowu czystej plytki.
2. CDRW- z ta plyta mozna robic wszystko (nie lamac ani nie skakac po niej ;) ) dogrywac usowac i znowu nagrywac.
O.K a teraz tak mi tez sie kiedys przytrafilo ze zamknalem sesje ale o ile wiem Nero Burning ROM chyba nie zwraca na to uwagi i jednak dobija plytke innymi programami :)
================================================== ========
>Pozdro All

nimal 22.07.2004 07:42

szafran - zwroc uwage na drobny szczegol - SESJE nalezy zamykac za kazdym razem i nie przeszkadza to w dogrywaniu dalej, PLYTE jak zamkniesz to dupa blada
pozatym na cdr, pod warunkiem ze zamknoles tylko sesje, mozna usunac plik z plyty - usuwasz go z TOC, co czyni go "malo" przydatnym,choc fizycznie pliki sa nadal na plycie, to ich poprostu nie widac - oczywiscie miejsca nie odzyskujesz
Paul - odpusc sobie poszukiwania - raczej nic takiego nie znajdziesz

szafran1988 22.07.2004 08:03

oczywiscie nimal masz w 100% procentrach racje ale mi chodizlo o zamkniecie nie sesji tylko plytki kurcze o czym innym myslalem a co innego napisalem hehe :D

gallus 22.07.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez nimal
(...)
Paul - odpusc sobie poszukiwania - raczej nic takiego nie znajdziesz

Święta racja, :cool:

mr_spock 22.07.2004 12:21

Cytat:

Napisany przez nimal
...
pozatym na cdr, pod warunkiem ze zamknoles tylko sesje, mozna usunac plik z plyty - usuwasz go z TOC, co czyni go "malo" przydatnym,choc fizycznie pliki sa nadal na plycie, to ich poprostu nie widac - oczywiscie miejsca nie odzyskujesz
...

pozatym chyba nie kazdy naped bedzie to poprawnie odczytywal
jak tak zrobie, bo na nagrywarce jest ok, a dvd-rom pokazuje stan wczesniejszy... :blee:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:36.